Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Skidoo Sjakie schreef:

  Alle video’s er van worden weggehaald op Youtube, deze werkt ook niet meer.

 2. Bas schreef:

  Uitleg bij dfe weg gehaalde video- art. 7 van onze grondwet.

  Kort nadat in Oekraïne de protesten tegen de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj begonnen, bezetten jonge Oekraïeners het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. Eén van deze zogenoemde Euromaidaners is Yulia. De literatuurstudente werd het gezicht van het protest.

  Een video van haar op YouTube waarin ze uitlegt waarom ze op het plein protesteert is inmiddels meer dan zeven miljoen keer bekeken. Volgens de media is de video door de studente zelf gemaakt, maar dat is niet waar. De video is geproduceerd door de Amerikaanse politicoloog Larry Diamond. Hij werkte onder meer als adviseur voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Diamond zit in de adviesraad van de National Endowment for Democracy (NED), een non-profitorganisatie die is opgericht om ‘democratie te promoten’.

  De NED financiert tientallen Oekraïense groepen die door de organisatie simpelweg worden aangeduid als ‘pro-democratie’. Op de websites van deze groepen is echter te lezen dat ze politieke tegenstanders met geweld uit de weg willen ruimen. In Oekraïne werden onder betogers dezelfde pamfletten uitgedeeld als in Egypte, waar de demonstraties ook werden gefinancierd door organisaties die direct worden gefinancierd door de Amerikaanse overheid. Sterker nog, het logo van de NED is in alle landen aangetroffen waar mensen zich verzetten tegen de vijandige overname door Wall Street.

  Diverse organisatoren van protesten in Oekraïne hebben inmiddels laten weten hoeveel ze betaald kregen van Amerikaanse niet-gouvernementele organisaties om te protesteren tegen het regime in Kiev. Nog ruim voordat de protesten in de Oekraïne begonnen, lekten foto’s uit waarop te zien was hoe Oekraïense neonazibendes werden getraind door NAVO-militairen. In onderstaande video verder: alle mensenrechtenorganisaties, waaronder Human Rights Watch en Amnesty, zijn geïnfiltreerd en fungeren tegenwoordig meer als inlichtingendienst.

  Bron. NL. Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: