in , , , , , , , , , ,

Over de verschuiving van magnetische Noordpool en waarom we wél weten wat de gevolgen zullen zijn

geralt / Pixabay

In de media werd het afgelopen weekend uitgebreid geschreven over de steeds snellere verschuiving van de magnetische Noordpool van het noorden van Canada richting Siberië, inmiddels met zo’n 55 kilometer per jaar. Bijna overal wordt erbij gezegd dat wetenschappers niet weten wat de gevolgen hiervan zullen zijn, maar dat klopt niet.

Andere natuurverschijnselen: Seismische activiteit blijft toenemen, massale insectensterfte
‘Potentieel catastrofaal’ voor voedselketen: Aantal Monarchvlinders VS daalt in één jaar met 86%

Zo plaatsten we in 2014 een artikel over Deense en Britse wetenschappers die onder meer waarschuwden dat een ‘poolomkering’ al lang ‘over tijd’ is en het magnetische veld van de Aarde steeds zwakker wordt, waardoor onze atmosfeer almaar gevoeliger wordt voor de zonnewind en andere kosmische straling. Dat zou de echte reden zijn van klimaatverandering, niet door mensen veroorzaakte CO2 uitstoot.

Uitvallen elektriciteit grote bedreiging voor samenleving

De afgelopen 200 jaar is het beschermende magnetische veld van de Aarde 15% zwakker geworden. Wetenschappers wezen er jaren geleden al op dat dit een aanwijzing kan zijn voor een aanstaande (beginnende) poolomkering. Het is weliswaar onmogelijk te voorspellen wanneer dat precies zou gaan gebeuren, maar als het eenmaal zover is dan kan de zonnewind gaten in de ozonlaag maken.

De gevolgen daarvan kunnen verwoestend zijn, zowel voor - en communicatiesystemen als voor de menselijke gezondheid. Daarnaast zal het klimaat fors worden verstoord. ‘Dit is een ernstige zaak,’ zei Richard Holmes, professor Aardse, Oceanische en Ecologische Wetenschappen aan de Universiteit van Liverpool. ‘ je eens in dat de stroomvoorziening het een paar maanden lang niet meer doet. Bijna alles werkt op elektriciteit tegenwoordig.’

Experts wijzen er al geruime tijd op dat het langdurig uitvallen van de elektriciteit de totale instorting van de samenleving zal betekenen. Al na een week zal er chaos en anarchie uitbreken en zullen de eerste doden vallen. Als deze toestand enige maanden aanhoudt dan zal het aantal slachtoffers in de tientallen- tot zelfs honderden miljoenen kunnen belopen.

‘Opwarming niet door CO2, maar door zwakker veld’

Deense wetenschappers kwamen na onderzoek tot de conclusie dat niet CO2, maar het zwakker wordende magnetische veld de oorzaak lijkt te zijn van klimaatverandering. Fluctuaties in de kosmische straling zouden voor minder bewolking zorgen. Of dit echter opwarming (door de zon) of juist afkoeling veroorzaakt (wolken houden namelijk warmte vast) was op dat moment nog onduidelijk.

Mogelijk dubbel zoveel kankerdoden

Bij een poolomkering zullen ieder jaar zo’n honderdduizend mensen sterven als gevolg van de toegenomen straling, die volgens dr. Colin Forsyth van het Mullard Science Laboratory van de UCL drie tot vijf keer sterker zal zijn dan bij door de mens veroorzaakte gaten in de ozonlaag. In het slechtste geval kan het aantal mensen dat door sterft zelfs verdubbelen.

Daling tot 1/10 van huidige sterkte

Het is normaal dat het magnetische veld niet statisch is, maar fluctueert. Iedere paar honderdduizend jaar vindt er een poolomkering plaats: de Noordpool wordt de Zuidpool, en omgekeerd. Een zwakker wordend veld is echter niet altijd een teken van een naderende omkering. Soms is er sprake van meerdere noord- en zuidpolen. Het magnetische veld kan dan tot slechts een tiende van de huidige sterkte dalen.

Poolomkering mogelijk al in gang gezet

De huidige afname is te groot om vanzelf weer voorbij te gaan, waarschuwden de wetenschappers in 2014. Een poolomkering lijkt dan ook aanstaande, al is volstrekt onduidelijk wanneer dat precies gaat gebeuren. Maar als het gebeurt, dan zal het veld duizenden jaren lang zwak kunnen blijven, met alle gevolgen voor mens, dier, en .

Vooral het noordelijk halfrond, waar wij wonen, loopt dan gevaar, omdat hier tot wel 40% van de beschermde ozonlaag verloren kan gaan. De destijds geconstateerde Zuid Atlantische anomalie boven was volgens Holme mogelijk een teken dat de poolomkering reeds in gang was gezet. Satellieten boven dit gebied hadden toen al veel meer problemen met o.a. GPS dan elders.

Aantal Monarchvlinders VS in één jaar met 86% gedaald

De toegenomen seismische- en vulkanische activiteit zou volgens sommigen verband houden met het zwakker wordende magnetische veld en de daaraan verbonden poolverschuiving. Ook het massale verdwijnen van insecten zou erdoor worden veroorzaakt. Zo is het aantal getelde Monarchvlinders dat in Californië overwintert in één jaar tijd met maar liefst 86% gedaald.

Sinds de jaren ’80 was er toch al een teruggang van Monarchvlinders van 97% geconstateerd. Researchers noemen de huidige forse afname van Noord Amerika’s bekendste vlinder dan ook ‘potentieel catastrofaal’ voor het ecosysteem en de voor mensen cruciale voedselketens. Naast klimaatverandering wordt vooral het gebruik van (Monsanto) pesticiden als oorzaak aangewezen, dat ook de hoofdoorzaak van het verdwijnen van honingbijen zou zijn. (2)

Ondanks de verstrekkende gevolgen voor de samenleving zal een poolomkering, in tegenstelling tot wat in sommige complottheorieën wordt beweerd, niet catastrofaal zijn en niet al het leven op Aarde vernietigen. (1)

Vervulling profetieën?

In sommige christelijke kringen wordt gedacht dat de magnetische veranderingen een voorbode kunnen zijn van de vervulling van een aantal Bijbelse profetieën over de ‘eindtijd’:
‘… de grondvesten  der aarde beven. De aarde barst geheel open, de aarde schudt hevig, de aarde wankelt vervaarlijk; de aarde waggelt zeer als een beschonkene en zwaait heen en weer als een nachthut; want haar overtreding drukt zwaar op haar; zij valt en staat niet weer op.’ (Jesaja 24:18b-20)

‘Terstond na de verdrukking dier dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar glans niet geven en de sterren zullen van de hemel vallen en de machten der hemelen zullen wankelen.’ (Mat.24:29)

(1) Daily Mail

(2) Zero Hedge

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

Ik was al even bezig met een artikel hierover maar kom er niet uit om het op te tekenen. Bij deze plaats ik een rij aan video’s en links die je echt zou moeten bekijken. Voor zover ik het hele verhaal snap gaat het magnetisch veld draaien maar ook zomaar kunnen verplaatsen. Hierdoor krijg je een andere draaiing van de aarde aangezien deze niet rond is maar beetje wat platter geslagen met een hamer zeg maar, gewoon een tik op de kop waardoor het inzakt vorm(ovaal).

Als de draaiing van de aarde dus veranderd dan krijg je als resultaat dat het klimaat veranderd. Zo krijg je een verschuiving van het klimaat.(oh, wacht hebben we al) Wie weet wordt ons kikkerlandje weer subtropisch zoals het ooit in het verleden al eens geweest is. Er is een theorie die stelt dat stukken land zullen dalen(onder water?) en stijgen(creatie van bergen).

Als het magnetisch veld draait is het niet zo dat de aarde vergaat maar wat wel gebeurt is dat onze bescherming tegen straling van vooral de zon even weg of minimaal is. Als tijdens dit proces de zon of het universum even gek doet dan hebben we de poppen aan het dansen maar de kans dat dit voorkomt is vrijwel weg te strepen.

Waar we wel op kunnen wachten is dat we zonder elektriciteit gaan zitten door verstoring die door het zwakke moment van de magnetosfeer(beschermlaag) optreedt. Geen elektrische apparaten meer te gebruiken, de kans is ook dat net zoals in het verleden al eens gebeurt is, de bedrading en printplaten in de fik vliegen.

Maar goed, bekijk alle video’s en je weet wat er aan de hand is. Ik heb 2 “jaartallen” kunnen ontdekken en dat is 2026 en 2046. 2026 komt bij de man vandaan die een heel systeem gebouwd heeft om de boel te monitoren. 2046 komt van een groep onderzoekers.

2046 als dit tempo dat het nu heeft en in 2026 als het tempo versneld, zoals de monitorman meet. Maar goed, snelheid ging van 15 naar 55 per sinds de metingen van 1850. Dan mag je ook verwachten dat de versnelling doorzet dunkt mij. Iets wat versneld, remt niet zomaar af. Als de Noordpool bij de 40 graden aankomt dan zou het moeten gaan gebeuren. Maar de 40 graden komt van magnetisme getest op een ronde vorm en dus niet iets wat op onze aarde exact lijkt. Dus ruimte voor error!

Ik hou het een beetje in de gaten maar er is zeker een verhoging van aantal aardbevingen en vulkanen die staan te spugen of wakker lijken te worden.

Afijn bekijk de video’s en je bent meteen echt een stuk wijzer, ook over andere verschijnselen waar de “geleerden” niet weten te verklaren of mee aan te moeten. Ik nodig je uit om jouw idee, link of wat dan ook te plaatsen in de reacties! Ik update deze post als ik weer iets tegenkom. Kom regelmatig dus even terug voor updates.

De laatste video zal je waarschijnlijk wel willen zien.

16 oktober 2046

12.068 jaar

https://www.youtube.com/watch?v=z7oW8d-tYoE


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook Israël erkent dat het terroristen bewapend heeft in Syrië

Wat is nano-luchtvervuiling, dat waar de politiek en media over zwijgen? Deel 3