in , , , ,

De grote bomenkap: Daar gaat weer 200.000m2, ditmaal de Bergse bossen

JerzyGorecki / Pixabay

Een oppervlakte van ongeveer 30 voetbalvelden (200.000m2) aan Bergse bossen gaat vernietigd worden voor de aanleg van een hoogspanningsverbinding over de Brabantse Wal. Volstrekt onnodig en niet te rijmen met de huidige politieke agenda van en CO2 reductie. Prachtige locaties voor onze outdoor activiteiten, kinderfeestjes, schooluitjes, sportwedstrijden en wandeltochten gaan verdwijnen.

Grote delen van de Bergse bossen Lievensberg, Zoomland, Groot Molenbeek en achter Stayokay of het bos bij Manege Molenzicht worden weggekapt. Doen we niets, dan komen er 2,5m dikke ondoorzichtige 45m hoge pilaren voor in de plaats. Het gordijn aan kabels wat daar aan opgehangen wordt hoort niet in een bos thuis. Onnodig, omdat er ook een plan is waarbij er helemaal geen bos gekapt hoeft te worden en er zelfs meer bos bij komt.

Bos Lievensberg houdt na de heidevlakte straks op te bestaan. Daarachter wordt het bos massaal weggekap. De speelveldjes met rondom de karakteristieke bomen verdwijnen. In alle bossen verdwijnen er wandelpaden met de oude bomen die de sfeer en de diversiteit van het aanzicht van de bossen bepalen. Dit staat op het spel. Red deze boslocaties. Het behoud van de bossen gaat ons allemaal aan.

Steun ons initiatief en daarmee de natuur, het klimaat, de bezoekers aan de bossen en uiteraard jezelf. Help mee de bossen te behouden!

Teken deze petitie.

Zeg NEE! en doe MEE!

Waarom is het belangrijk?

Iedereen heeft belang bij de bossen. Of het nu om het klimaat gaat, natuurschoon, frisse lucht, leefgebied voor de dieren of de locatie voor outdoor activiteiten en ontspanning. Jouw belang wordt nu over het hoofd gezien. Lees verder hoe jij kan helpen de bossen te behouden. Doen we niets, dan is het definitief dat grote delen van de Bergse bossen vernietigd worden.

De bossen staan in de weg voor een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding. De minister heeft de plannen hiervoor inmiddels ontvangen. Een plan waarbij er geen bos gekapt hoeft te worden is wel bedacht, maar daar wordt niet genoeg mee gedaan. Ondanks dat dit als een goede oplossing wordt gezien die technisch en financieel haalbaar is, is dit plan niet verder uitgewerkt en niet doorgegeven. Alleen de plannen met de massale bomenkap liggen bij de minister en die maakt medio juni 2019 zijn keuze.

De Gemeente Bergen op Zoom zit in een commissie die de minister nog mag adviseren. Die kunnen aangeven dat dit plan ontbreekt. Als er een beter alternatief is wordt het moeilijker om de schadelijke plannen te kunnen realiseren. Maar dan moet er wel iets met het vergeten plan gebeuren. Het plan dat de bestaande verbinding vervangt door een nieuwe verbinding onder de grond; tussen de bossen door in plaats van er dwars doorheen.

Wij zetten ons daar voor in, maar kunnen dit niet alleen. Jij kunt ons helpen! De tijd dringt, aarzel niet en teken de . Laat zien dat ook jij er belang bij hebt dat deze bossen behouden blijven. Deze massale bomenkap daar ben jij het niet mee eens!

Zeg NEE! en doe MEE!

Wil je ons initiatief nog actiever ondersteunen? Deel deze petitie dan via onderstaande link of via je eigen volgers op Twitter, of andere . Plaats een link naar deze petitie op je website. Hoe sneller belanghebbenden er van weten hoe beter.

Kijk op http://www.bomenkapnee.nl voor aanvullende informatie over de massale bomenkap.

Lees verder bij de bron: Earth Matters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland ramt verblijfsvergunningen voor criminele migranten erdoorheen want gevoelige of moeilijke gevallen

Vandaag zijn er razzia’s door heel Duitsland tegen ‘verbaal geweld’ op internet