in ,

De horror: Bussen en trams krijgen ‘kuchschermen’, voorin instappen moet wegens massaal zwart rijden

In alle zesduizend stads-en streekbussen in worden komende weken kuchschermen voor chauffeurs ingebouwd. Dat meldt De Telegraaf.

Reizigers worden zo verplicht om weer voorin in te stappen voor controle bij het inchecken. Op die manier moet zwartrijden worden tegengegaan.

Ook in alle trams gaat dit gelden, zegt Pedro Peters van koepel OVNL tegenover de krant.

“Sinds de is er gemiddeld al zo’n twintig procent zwartrijders, omdat de voordeur ter bescherming van de bestuurder dicht blijft. Normaal is dat een à twee procent. Door het achter instappen schiet het percentage omhoog.”

Doorluchten bij elke halte

Uit verschillende tests van onderzoekorganisatie TNO is gebleken dat extra ventilatie in de bus gezonder is voor personeel en reizigers. “Chauffeurs gaan daarom bij iedere halte hun voertuig doorluchten door alle deuren te openen”, zo vertelt Peters.

“Ook gaan we eenrichtingsverkeer invoeren, voor erin en achter eruit. De kans op blootstelling aan het virus wordt zo nog kleiner, in aanvulling op de al verplichte mondkapjes”.

Volgens TNO-onderzoeker Jan Souman blijkt uit ….

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belgische Politievakbond is er klaar mee en wil dat ‘jongeren’ eindelijk benoemd gaan worden

Wetenschappers zijn bezorgd dat Corona te snel verdwijnt om een vaccin te kunnen maken …..