in , ,

Klimaatidioterie: Vijf Duitse regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar klimaattop

vliegtuigen 1569315094
ThePixelman / Pixabay

Naast kanselier Merkel en minister van Defensie Kramp-Karrenbauer, minister van Ontwikkeling Gerd Müller, minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas en minister van Milieu Svenja Schulze waren ook op weg naar de VS – in vier verschillende vliegtuigen.

Vijf leden van de Duitse regering hebben deze week afspraken in New York. Ze vliegen in vier verschillende vliegtuigen, ondanks het nieuw gesloten klimaatpakket.

Kanselier Merkel reist met minister van Ontwikkeling Gerd Müller (CSU) naar de VN-klimaattop in New York. Bijna gelijktijdig vliegt minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer naar Washington. Oorspronkelijk zou ze in de machine van de kanselier vliegen.

De Airbus A340 moet eerst in New York landen en vervolgens naar Washington vliegen. Omdat Kramp-Karrenbauer maandagavond terug naar Duitsland vliegt, wilde ze een normale lijnmachine terugnemen. De vliegtickets waren al besteld – maar de kanselarij kondigde volgens uitspraken van “Bild am Sonntag” aan dat een vlucht met hun delegatie niet wenselijk was.

Kramp-Karrenbauer moet daarom onafhankelijk naar Washington reizen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie vertelde de krant: “In de loop van de planning van deze reis hebben we inspanningen geleverd om het gebruik van het vliegtuig te optimaliseren.”

Volgens dpa-informatie had de toch al kleine delegatie Kramp-Karren Bauer voor de Aanzienlijke instorting van het eerste bezoek in de VS Dat is waarom we opnieuw hebben gepland.

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas neemt van dinsdag tot vrijdag deel aan de Algemene Vergadering van de VN en wordt ook door de luchtmacht naar New York gebracht.

Minister van Milieu Svenja Schule vliegt ook naar New York – met een lijnmachine.

De verdediger van de Groene Partij, Tobias Lindner, zei tegen de “spiegel”: “De extra vlucht is niet alleen ecologisch onzinnig, maar ook een verspilling van belastinggeld.”

De grote coalitie had vrijdag een miljard dollar pakket afgesproken. Duitsland moet zijn bindende klimaatdoelstellingen voor 2030 op betrouwbare wijze bereiken. Als centraal element krijgt klimaatschadelijke koolstofdioxide (CO2) ook een prijs voor verkeer en warmteopwekking.

Promotie van klimaatvriendelijke aankopen van nieuwe auto’s of kachels moet in eerste instantie bijzonder aantrekkelijk zijn en later smelten, de installatie van nieuwe oliekachels moet vanaf 2026 worden verboden. Reizen per trein moet goedkoper zijn, vluchten duurder.

Om sociale overbelasting te voorkomen, wordt de forensentoeslag ….

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2019 09 24 om 10.19.12

Kijken: Rutte stapt vol op de klimaattrein in New York, wil méér klimaatbeleid

depressief 1569311510

We hebben een samenleving gecreëerd waar wij als mens eigenlijk niet meer aan kunnen voldoen