in

Niemand durft dit onderzoek over mondkapjes te publiceren

In is een groot onderzoek gedaan naar mondkapjes en of ze helpen om de verspreiding van corona te voorkomen. Er is alleen één probleem: wetenschappelijke tijdschriften staan niet bepaald in de rij om het te publiceren.

De onderzoekers weten wel hoe dat komt: de resultaten zijn ‘een bedreiging voor de status quo’.

Deense media schrijven dat The Lancet, The New England Journal of Medicine en JAMA de paper hebben geweigerd. Tijdens het onderzoek, dat eind april begon, werden 6000 Denen onderverdeeld in twee groepen.

De ene groep droeg altijd een mondkapje in het openbaar, de andere groep droeg geen kapje. Na een maand werden de deelnemers getest op corona en antilichamen tegen het virus.

De wetenschappers willen weinig kwijt over de onderzoeksresultaten, maar lieten wel doorschemeren dat de eindconclusie de reden is dat tijdschriften hun vingers er niet aan durven te branden.

“We willen de resultaten pas bespreken als het onderzoek is gepubliceerd,” aldus professor Christian Torp-Pedersen van het Noord-Seelandziekenhuis in Denemarken.

Een andere onderzoeker liet aan New York Times-verslaggever Alex Berenson weten dat de resultaten pas gepubliceerd zullen worden ‘zodra er een tijdschrift is dat moedig genoeg is om het onderzoek te accepteren’.

In Denemarken zijn ……

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

U wordt massaal genept, onderzoek: prijzen op supermarktschap kloppen vaak niet

De ‘inclusieve’ gulheid van Sigrid Kaag kent geen grenzen, daar gaat weer zoveelste miljard belastinggeld