in

De middenklasse, kleine bedrijven en de middenstand worden gesloopt door de centrale banken

geld cadeau 1559804305
Hans / Pixabay

Zou het niet fantastisch zijn als jij een machientje in je schuur had staan, waarmee je onbeperkt geld kon bijdrukken?

Om niet al teveel op te vallen zou je aan je buren vertellen dat je druk bezig bent met het stimuleren van de economie.

Het coronavolk laat zich gedwee in hun huizen opsluiten, terwijl het op het nieuws hoort hoe centrale banken weer eens begonnen zijn met het redden van de economie in de vorm van wat ze dan noemen enorme ondersteuningspakketten.

Zo heeft de ECB via de veroordeelde crimineel Christine Lagarde het volgende laten weten:

De Europese Centrale Bank (ECB) komt onverwacht met een enorm financieel hulpprogramma van 750 miljard euro, het Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) genaamd.

En zo is bekend geworden dat de Amerikaanse Federal Reserve het nog wat buitensporiger gaat doen:

De Fed, de Amerikaanse centrale bank, gaat onbeperkt staatsleningen kopen. Ook zal er geld worden geleend aan bedrijven.

Alleen al vorige week hebben ze zo’n 350 miljard dollar bijgedrukt en indien nodig zullen ze doorgaan, net zo lang als nodig is om de “economie weer op de rit te krijgen”.

We krijgen nu weer hetzelfde als na de financiële crisis in 2008 toen er ook diverse steunprogramma’s kwamen waardoor failliete overheden en dito bedrijven konden blijven draaien op geleend geld dat ze nooit terug konden betalen, maar dat alles was goed voor de beurs want die groeide tot in de hemel.

Nu zijn de geldpersen weer aangezet, maar nu met een turbo erop, want de hoeveelheden geld die nu worden bijgemaakt zijn fenomenaal en een en ander heeft uiteraard totaal niets met de werkelijke economie te maken.

Wij vragen ons natuurlijk sinds het begin van de coronahoax af of het hier gaat om de werkelijke alles of niets poging om de New World Order dictatuur te installeren, of dat het hier om een soort allerlaatste oefening gaat.

Gezien de reactie van de centrale banken lijkt het op het laatste, maar wel met grote gevolgen dit keer. Want als dit inderdaad de laatste oefening is, dan is dit ook de manier om de middenstand en de kleine bedrijven voorgoed van de kaart te vegen.

Hoeveel kleine bedrijfjes zullen er de komende zes maanden wereldwijd niet failliet gaan? Bedrijfjes die te klein zijn om obligaties uit te kunnen geven die door de centrale bank worden gekocht?

Alle grote ondernemingen kunnen zonder enige moeite deze crisis overleven. Het enige dat zij hoeven doen is obligaties uitgeven voor een bedrag dat ze denken nodig te hebben en dan nog wat extra voor de bonussen voor de directie en de centrale bank verschaft het geld.

Tegen de tijd dat ze deze obligaties moeten aflossen zal er ongetwijfeld weer een ander stimuleringspakket komen, waarbij ze het trucje in principe tot in het oneindige kunnen herhalen. Nooit zullen deze bedrijven winst maken, maar dat is helemaal niet van belang, want ze zullen het goed doen op de beurs omdat ze beschikken over voldoende liquide middelen.

Kleine bedrijven en de middenstand zullen verdwijnen omdat die een crisis zoals deze nooit kunnen bolwerken. Kleine bedrijven zijn nu al in paniek want nog even en het vakantiegeld komt eraan. Hoe moeten zij aan het geld komen om dat allemaal te betalen?

Overheden zullen groeien, want zij kunnen de crisis gebruiken als excuus om iedere rem op overheidsbegrotingen eraf te gooien en onbeperkt geld lenen om of burgers “uit de brand te helpen” of om grote bedrijven te steunen en voor een deel misschien zelfs wel nationaliseren.

De grote bedrijven zullen ook groeien, want doordat zij onbeperkt obligaties kunnen uitgeven die door de centrale banken zullen worden opgekocht, kunnen zij na de crisis hun macht nog verder uitbreiden omdat ze weinig tot geen concurrentie meer zullen hebben van de kleinere bedrijven die zijn verdwenen.

De kloof tussen rijk en arm zal nog vele malen groter worden, waarbij steeds meer mensen aan de overheidstiet komen te liggen om te kunnen overleven en de rijken steeds rijker worden, want zij zijn de enigen die profiteren van al dat geld bijdrukken door centrale banken.

Grote bedrijven en overheden zijn beiden in handen van dezelfde mensen die ook de centrale banken in handen hebben. Of de route nu loopt via grote bedrijven of overheden, maakt niet uit, in alle gevallen wordt er heel, heel veel rijkdom nu weg gesloopt bij de middenklasse.

Al met al lijkt het op dit moment dat er een tussenstap wordt gecreëerd, waarbij de middenklasse zo goed als volledig wordt weggevaagd en het …..

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d6404d5baf14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Coronamaatregelen verder aangescherpt: niet meer dan drie mensen bij elkaar

49626529573 3d5cb38980 corona test e1585242544759

80% van de door China gestuurde coronatesten blijken niet te werken