in , ,

De miljarden vliegen je om de oren: EU verdubbelt wereldwijd coronahulppakket

De EU-lidstaten zijn het eens geworden over het ruim verdubbelen van een hulppakket van aanvankelijk ruim 15 miljard om wereldwijd het te bestrijden.

Er zal 36 miljard euro worden uitgetrokken voor de versterking van zorgstelsels en het temperen van de sociaal-economische impact van de pandemie in vooral Afrikaanse partnerlanden, hebben de EU-ministers van Ontwikkelingssamenwerking besloten tijdens een videoconferentie.

Het komt uit bestaande fondsen en bijdragen van de EU-landen.

De EU-inspanning is ‘Team Europe’ gedoopt. In april zei minister Sigrid Kaag nog dat 15 miljard euro een goed begin was, maar dat er meer nodig zou zijn. Zij maakte toen al bekend uit haar 100 miljoen euro vrij te maken. Dat bedrag blijft staan.

Niet alleen voor Afrika maar ook voor Azië, en de Caribische regio wordt geld vrijgemaakt. Daarnaast worden landen aan de rand van zoals de westelijke en geholpen.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Al voor zijn dood wist de Obama Foundation dat George Floyd een icoon zou worden

Ongrondwettelijk handelsverdrag CETA dreigt te worden doorgedrukt in Nederland