in , , , , , ,

De ondergrondse veenbrand breidt zich langzaam maar zeker verder uit

skeeze / Pixabay

Elke dag komen veel nieuwsberichten voorbij waarvan enkele opvallen en langdurig onder de aandacht staan. De media bepalen welke nieuwsitems hun grootste aandacht genieten zoals en andere wereldse zaken. Grote rampen ontsieren als vanouds de voorpagina’s en de aanhoudende relletjes rondom Trump zijn hot items.

Ook de handelsruzie tussen de en China passeert regelmatig de revue en uiteraard krijgen de klimaatdrammers de volle aandacht.

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Waar is het echte nieuws?

Dat is voer voor de MSM omdat het veel politiek lawaai teweeg brengt, want hoe bestaat het, er zijn ook klimaatontkenners. Ook de Brexit geniet veel aandacht en spoedig zullen de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei de voorpagina’s ontsieren. Er worden behoorlijke verschuivingen verwacht waardoor de onderlinge verdeeldheid tussen de parlementsleden er niet beter op wordt.

Op de financiële pagina’s wordt veel aandacht gegeven aan de winstcijfers en omzetverwachtingen van de beursgenoteerde bedrijven en wordt met wantrouwen vooruit geblikt naar de verwachtingen van de economische groei in de verschillende -lidstaten, met name Duitsland, Frankrijk en Italië. En dat bepaalt dan weer de waarde van “onze” euro op de valutapagina.

Dit is kort samengevat het dagelijkse (economische) nieuws wat de mainstream media ons brengt.

Weinig aan de hand?

Zo op het eerste gezicht lijkt er weinig aan de hand en draait de mallemolen van ons dagelijkse vermaak vrolijk verder. Ook al is het wat langzamer. De maatschappij is er aan gewend geraakt dat er af en toe waarschuwende berichten over afnemende groei voorbij komen maar telkens lijkt het mee te vallen en gaan de beurzen weer omhoog. De financiële markten zijn immers de graadmeters voor onze economie en als die goed draaien dan draait alles goed, althans zo was het ooit toen het (economisch) klimaat nog normaal was.

Normaal met een normale rentestandaard en normale beurswaardes, afgeleid van de werkelijke “fabriekswaarde” en niet de opgefokte waardes door inkoop van eigen aandelen met goedkoop geleend geld. Hier schuurt iets.

Elite heeft turbo’s en hefbomen

Op de financiële markten lopen een aantal zaken niet helemaal soepel maar worden turbo’s en hefbomen ingezet om de handel in een hogere versnelling te laten draaien. Het is omdat het kan. Met behulp van centrale , die rentetarieven naar negatief manipuleren, beschikt de elite over bakken met geld wat ze zo ongeveer in de schoot wordt geworpen.

Met gratis geleend geld lukt het de hoog vermogenden om de koersen op de beurzen op te krikken tot ongekende, zeg maar gevaarlijke hoogten. Zelfs minder vermogenden zijn mee gaan doen omdat hun spaargeld geen rente meer oplevert. We zien een vertekend beeld op de beurzen waar de bomen tot de hemel groeien.

Rest van de speelt voor waterdrager

Hoe anders gaat het in de hedendaagse samenleving. Daar groeien de bomen niet meer door ernstig water tekort. De verbindende rivier tussen de financiële markten en de samenleving is droog gevallen. Er is geen consensus meer tussen het grootkapitaal en de samenleving. De interactie die er ooit bestond tussen kapitaalstromen vanuit de gemeenschap naar de financiële markten bestaat doodeenvoudig niet meer. Er is een (dam)breuk ontstaan waardoor het kapitaal uit de stuwmeren is weg gestroomd naar de poelen van jolijt van de elite.

Het is een gevaarlijke breuk die alleen gerepareerd kan worden door waterdragers, de trouwe hardwerkende knechten in dienst van de samenleving. Dit is mijn symbolische uitleg van de huidige maatschappelijke scheefgroei. Het is een hot item wat steeds vaker op de politieke agenda staat maar waar de politiek geen raad mee weet. Ook wel logisch, want ga maar eens aankloppen bij de elite voor een inzameling voor de minder bedeelden.

1 miljard voor Notre Dame

Het is vergelijkbaar met de inzameling die in Frankrijk werd gehouden voor de restauratie van de Notre Dame. Binnen no time was er zomaar 600 miljoen bijeen gebracht door grote multinationals en naar verwachting zal makkelijk de 1 miljard worden overschreden. Echter was de opbrengst voor de inzamelingsactie voor het rampgebied in zuidelijk Afrika na een aantal weken amper de 1 miljoen overschreden. Verschil moet er wezen, niet waar?

Hier wordt goed duidelijk hoe de kapitaalstromen zich bewegen in deze 21ste eeuw. De elite torent ver uit boven de massa die samen met de uitgeklede middenklasse in de samenleving één front vormen tegenover de superrijken. Zo ziet momenteel de verbroken relatie in een scheef gegroeide maatschappij er uit.

Gele hesjes beweging is ondergrondse veenbrand

De onvrede onder de bevolking neemt toe door de enorme vermogensongelijkheid. Het is een proces wat in feite ondergronds al jarenlang gaande is. Maar net als een veenbrand zullen de vlammen op een verkeerd moment bovengronds uitslaan. De brand in de Notre Dame was redelijk snel onder controle maar een veenbrand over een grote oppervlakte kost heel wat meer inzet van brandweerlieden.

Als dan blijkt dat het water niet toereikend is door mijn eerder genoemde oorzaken dan zal het brandje verder oplaaien. De schade aan de flora en de fauna zal onmetelijk zijn.

De economische instorting zal voelen als een straf voor een ongehoorde uitbuiting van de samenleving. Als de (natuurlijke) balans uit evenwicht is volgt altijd een radicaal herstel in extremis. Niet voor niets spreekt de MSM denigrerend over protesten van gele hesjes. Alsof het geen mensen zijn. De aantallen ontevreden burgers in Frankrijk zouden met steeds minder mensen de straat op gaan.

Maar waarom houden deze protesten na 5 maanden nog steeds stand? Dat komt door het estafettegedrag. Het stokje wordt elke week doorgegeven aan anderen en beurtelings gaat de ontevreden massa de straat op. Ach, het zijn maar gele hesjes, Nee, het is de veenbrand die ondergronds door woekert. Frankrijk, en straks de rest van Europa, is hier nog niet klaar mee.

 

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe rechtszaak Roundup-kanker onthult gezellige relatie tussen Monsanto en EPA

Inmiddels in het Berlijn van Merkel: elke 3 uur valt iemand ten prooi aan een mesaanval