in , , , ,

EU zinkt nog dieper: Rusland is de schuldige voor opkomst van Gele Hesjes revolutie

9418680924 195cd30b29 putin1

Nadat Rusland al de schuld kreeg van voor de elite ‘verkeerd’ afgelopen verkiezingen in de VS (Donald Trump), Groot Brittannië (Brexit) en Italië (anti-immigratie regering), en ook aan de betrouwbaarheid van WikiLeaks wordt getwijfeld omdat het op een aantal punten niet meegaat met de Westerse propaganda, zinkt Europa in moreel opzicht naar een nog lager dieptepunt nu de Franse veiligheidsdienst op last van de overheid onderzoekt of Russische ‘nepaccounts’ op social media de Gele Hesjes opstand hebben aangewakkerd (2).

Iedereen die twee seconden langer nadenkt dan de gevestigde orde wil, beseft onmiddellijk hoe idioot dit is. Het onderstreept dat een begrip zoals ‘waarheid’ in het Westen, en zeker in Europa, geen enkele betekenis meer heeft.

gettyimages 1067241480
PARIS, FRANCE – DECEMBER 01: Teargas surrounds protesters as they clash with riot police during a ‘Yellow Vest’ demonstration near the Arc de Triomphe on December 1, 2018 in Paris, France. The third ‘Yellow Vest’ (gilets jaunes) rally in Paris over increased fuel taxes and leadership in the government today caused over 150 arrests in the city with reports of injuries to protesters and security forces from violence that irrupted from the clashes. (Photo by Veronique de Viguerie/Getty Images)

Mensen die zich door Rusland hebben zich laten ophitsen?
Of mensen die de leugens van de elite over ongeveer alles juist spuugzat zijn?

Dit weekend werden meer dan 1700 Gele Hesjes in Frankrijk gearresteerd. Omdat president Macron een ware volksopstand vreest en hij zijn energie- en klimaatbeleid, dat voorziet in almaar hogere belastingen, op den duur toch wil doorzetten, zet hij de burgerprotestbeweging via zijn ministeries en veiligheidsdiensten in het inmiddels beruchte verdomhoekje van ‘de Russen’, die de afgelopen jaren van zo ongeveer alles wat er in de ogen van de heersende machten in het Westen fout gaat de schuld krijgen.

Er werd zelfs een complete organisatie met website opgericht om 24/7 anti-Russische propaganda te spuwen: het Integrity Initiative, dat artikelen publiceert met de strekking ‘de put dempen nadat het kalf verdronken is’, waarbij automatisch lijkt te worden aangenomen dat de gemiddelde Westerling ‘zo dom is als dat kalf’.

Propaganda (maar van wie?)

Neem bijvoorbeeld Novichok, het ‘Russische’ gif waarmee een oud spion in Groot Brittannië zou zijn aangevallen. Novichok is extreem dodelijk, behalve als het dat niet is. Maar als het niet sterk genoeg is om je vandaag te doden, dan kan dat vier maanden later wel met iemand anders gebeuren. Logisch? Aannemelijk? Als u dat vindt, kunt u beter stoppen met het lezen van dit artikel (en deze website).

Of de memorabele verklaring dat ‘het Kremlin meer dan wie dan ook operationeel gedachtegoed, intenties en middelen in desinformatie in Europa en elders van de democratische wereld heeft geïnvesteerd.’ Russia Today en Sputnik zijn slechts twee piepkleine stemmetjes tussen de vele tientallen Westerse nieuwszenders, maar schijnen toch in staat te zijn om de publieke opinie doorslaggevend te ‘beïnvloeden’, in de VS met welgeteld één Russisch Facebook bericht op 400 miljoen andere.

De propaganda is afkomstig van Westerse media en elite, maar wordt als onbetwistbare ‘waarheid’ aan ons verkocht

Naast het door de Britse veiligheidsdienst aangestuurde ‘Integrity Initiative’ zijn er nog meer propagandakanalen, zoals het Legatum Institute en twee andere Britse denktanks die het al sinds 2013 over ‘Russische desinformatie’ en een ‘Russische informatie oorlog’ hebben.

In Amerika hebben we natuurlijk ook nog Hillary Clinton, die samen met de massamedia beweerde dat alle 17 inlichtingendiensten de ‘Russische interventie’ en ‘hacks’ in de door haar verloren verkiezingen hadden ‘aangetoond’. In realiteit ging het echt om drie diensten die er helemaal niet zo zeker van waren of het wel de Russen waren (mede omdat daar nog altijd geen greintje hard bewijs voor werd gevonden).

‘Onafhankelijk’ nieuws van spreekbuizen NAVO en wapenindustrie?

‘Maar wat een obsessie met RT en Sputnik!,’ schrijft analist Patrick Armstrong voor The Strategic Culture Foundation. ‘Hoeveel oogballen bereiken zij eigenlijk? Volgens al het bewijs maar weinig, in ieder geval veel minder dan de BBC.’ Desondanks richtten de Britten hun eigen ‘77e’ cyberbrigade op, de Amerikanen hun cyber warfare dienst in onder andere Fort Bragg, en de NAVO zijn Centre of Excellence in Tallinn (wier berichten door het I.I. worden gekopieerd).

Dan hebben we nog de diverse zogenaamd ‘onafhankelijke’ Westerse denktanks die in realiteit niets anders zijn dan spreekbuizen van de NAVO, de VS, de EU en zelfs de wapenindustrie, waar het CEPA een voorbeeld van is. Diens ‘onpartijdige’ analisten beweren dat ‘Rusland chaos zaait’ en erop uit is om andere landen te beheersen of te veroveren, en Europa te chanteren met nieuwe gaspijpleidingen zoals de Nord Stream. En o ja, de Russen zitten achter de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging, en nu dus ook achter de Gele Hesjes.

CEPA onpartijdig? Alleen als u gelooft dat de Amerikaanse missie bij de NAVO, de Publieke Diplomatie Divisie van de NAVO zelf, de Postgraduate School van de Amerikaanse marine, de Amerikaanse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken, wapenproducent Lockheed Martin, wapenproducent Raytheon, het Europese Defensie Agentschap, Chevron, Bell Helicopters, Textron Systems en BAE systems geen enkele (anti-Russische) bijbedoelingen hebben met hun steun aan dit CEPA.

Heeft Rusland echt zoveel invloed?

Desondanks wordt nu verwacht dat u en ik aannemen dat Russia Today, Sputnik en een aantal door Russische bots verspreide berichten een enorme invloed hebben op de publieke opinie in het Westen, en al deze ‘onpartijdige’ organisaties en denktanks samen met de machtige massamedia daar amper tegenop kunnen boksen. ‘Een beetje intelligent kind ziet dat dit nonsens is,’ aldus Armstrong.

Het is echter niet enkel grote onzin, maar ook en vooral gevaarlijk. Nog even los van het feit dat deze oorloghitserij zou kunnen uitlopen op een kernoorlog die ons totaal zal vernietigen, is het ook een indicatie van het scherpe verval waarin het Westen terecht is gekomen, en dat nog maar iets meer dan een kwart eeuw na de Val van het IJzeren Gordijn.

‘In de Koude Oorlog was het Moskou’s zonde dat het actief probeerde ons omver te werpen, en dissidenten naar de goelags werden gestuurd. Nu is ‘ongehoorzaamheid’ die zonde, omdat stelselmatig wordt geweigerd de schuld te aanvaarden die door het Westen wordt opgelegd.’

Openlijke twijfelaars aan officiële versies worden zwart gemaakt

En hier, in datzelfde Westen, bent u al een ‘slachtoffer’ of zelfs ‘verspreider’ van (Russische) desinformatie als u het waagt ook maar een seconde te twijfelen aan het zwakke, kromme en zeer verdachte MH17 verhaal, of de Syrische president Assad werkelijk zo dom is zijn eigen volk te vergassen en zo Amerikaanse raketten over zich af te roepen, dat Putins veiligheidsagenten zich zo eenvoudig en pontificaal op camera’s blootgeven (‘zodat u echt zelf kunt zien dat het de Russen zijn!’). of dat de ‘Witte Helmen’ met miljoenen dollars en euro’s worden gesteund maar op foto’s na zogenaamde ‘chemische aanvallen’ enkel eenvoudige stofmaskers dragen.

Om over het wijzen op historische feiten maar te zwijgen, zoals dat het de NAVO is die al jaren militaire bases en materieel langs de grenzen met Rusland opstelt, en niet andersom. Dat er al sinds mens en dag Russische troepen op de Krim waren, dat langer bij Rusland hoorde dan dat de VS bestaat.

Dat de Krim zich in een door internationale waarnemers bevestigd volledig democratisch verlopen referendum (EU, Den Haag, D66: het volk spreekt zich ergens over uit, wat een horror!) bijna unaniem vrijwillig aansloot bij Rusland, en er geen enkele sprake is van een ‘annexatie’. Dat in Kiev een fascistisch regime werd geplant dat voor een aanzienlijk deel rechtstreeks afkomstig is uit neonazistische organisaties (en dat u zich het telefoontje van Victoria ‘fuck the EU’ Nuland nog wel herinnert, et cetera…).

Nepnieuws, wie verspreidt dat eigenlijk?

Natuurlijk roept niemand in het Westen openlijk op om de vrijheid van meningsuiting af te schaffen. Nee, enkel ‘nepnieuws’ moet worden tegengegaan. Social Media zijn daar al druk mee bezig en worden daarbij ‘geadviseerd’ door ‘onpartijdige’ organisaties zoals de Atlantische Raad (waarvan wij laatst nog een aantal notoire bestuursleden opnoemden, en die Oekraïne vorige week openlijk opriep tot een oorlogsdaad tegen Rusland) en in Duitsland de extreemlinkse, Stasi-achtige Amadeu Antonio Stichting, die zich vooral richt op het zwartmaken van iedereen die tegen open grenzen, massa immigratie en islamisering is.

‘Ooit werd de waarheid beschouwd als de beste defensie,’ vervolgt de analist, die erop wijst dat tijdens de Koude Oorlog amper iets werd gedaan tegen de gigantische propagandamachine van de Sovjets. ‘Daar maakten we ons niet veel zorgen om, want de waarheid was de beste verdediging. Maar de USSR maakte zich wèl zorgen en deed enorme veel moeite om Westerse (radio)uitzendingen tot zwijgen te brengen. Een kind kan begrijpen dat de partij die de mening van de andere partij blokkeert bang is voor de waarheid, bang is voor andersdenkenden, en bang is voor vrijheid.’

Ruslands zonde: Russisch willen blijven

Een kwart eeuw geleden waren de meeste Russen het ermee eens dat Pravda & Co hadden gelogen over de Sovjet Unie en over het Westen. Dat is niet langer het geval. Kijk bijvoorbeeld naar wat Margarita Simonyan, hoofd van het gevreesde Russia Today, schrijft: ‘Vijftig jaar lang wilden wij in het geheim en openlijk als jullie leven, maar nu niet meer.’ Daarbij haalt ze een nieuwe bitterzoete Russische slogan aan: ‘Pravda loog over de Sovjet Unie, maar vertelde de waarheid over het Westen.’

Omdat Rusland Russisch wil blijven, en niet zijn samenleving, economie, media en cultuur wil overgeven aan de grijpgrage Westerse globalisten annex morele nihilisten, begaat het een ‘onvergeeflijke zonde’. En daarom moet Rusland nu op alle mogelijke manieren worden verketterd.

Vergeet dus alles wat er wordt beweerd over ‘Europese waarden’ en de ‘vrijheid van meningsuiting’. Die zaken kunnen op de drempel van 2019 worden samengevat als: ‘Wij vertrouwen er niet op dat u uw eigen mening kunt vormen, dus doen wij wat voor u.’ Het mantra van de Westerse media en politiek is ‘accepteer – geloof – herhaal.’

Zijn het Westen en de Sovjets van plaats gewisseld?

Het lijkt wel of het Westen en de Sovjets van plaats zijn gewisseld, betoogt Armstrong. ‘Spoedig zijn wij volledig Sovjet met onze reactie op Big Brother: geloof het tegenovergestelde (van wat de gevestigde media en politiek beweren), lees tussen de regels door, en let op wat u niet wordt verteld.’

‘Maar de ‘Russische informatie oorlog’ levert grof geld op voor de mensen die met een stalen gezicht beweren dat ‘Novichock dodelijk is, behalve als het dat niet is.’ Of dat ‘onze inlichtingendiensten op Bellingcat kunnen vertrouwen voor informatie (over Syrië)’. Of dat ‘Assad aan het winnen is en hij burgers vergast omdat hij graag gebombardeerd wil worden’.

Of dat ‘Putin al zijn vijanden vermoordt, behalve degenen die u wijsmaken dat hij dat doet.’ Of dat ‘de Panama Papers bewijzen dat Putin corrupt is, ook al wordt zijn naam nergens genoemd’. Of, inderdaad, dat ‘Rusland de Amerikaanse verkiezingen deed kantelen met een handjevol social media berichten.’ En nu dus wel eens verantwoordelijk kan zijn voor het ‘aanwakkeren van de Gele Hesjes’.

Orwell naadloos toe te passen op deze tijd

En o ja, ‘Russia Today’ verziekt uw gedachten, ook al zou u daar nog nooit naar gekeken hebben. Armstrongs conclusie over de Westerse media: ‘Ze worden betaald om dat te geloven (en laten geloven) waar ze voor betaald krijgen.’

Om maar weer eens met George Orwell af te sluiten: Ignorance is strength’ , oftewel uw onwetendheid is de kracht van de elite. En dat lijkt er allemaal op gericht om u ‘War is Peace’ te doen accepteren, oftewel oorlog tegen Rusland is straks noodzakelijk om de vrede te bewaren. ‘Iedere oorlog wordt zodra die uitbreekt, of ervoor, niet als een oorlog voorgesteld, maar als zelfverdediging tegen een moorddadige maniak.’

‘In tijden van universeel bedrog is het vertellen van de waarheid een revolutionaire daad.’ Of ‘als vrijheid al iets betekent, dan is dat het recht om te vertellen wat mensen niet willen horen.’ En wat dacht u van ‘veel links gedachtegoed is zoiets als het spelen met vuur terwijl men niet eens beseft dat vuur heet is’.

‘Wat kun je doen tegen een dwaas die intelligenter is (of dat beweert te zijn) dan uzelf, die weliswaar naar uw argumenten luistert, maar dan simpel volhardt in zijn dwaasheid?’ is ook een zeer toepasselijke ‘Orwell’ voor deze bizarre tijd, waarin u officieel weliswaar nog ‘vrijheid van meningsuiting heeft’, maar in realiteit alleen zolang u maar tegen Rusland, voor de EU Superstaat, voor open grenzen en voor immigratie bent, geen vragen stelt bij het klimaat/energiebeleid, niet bij de islam, et cetera.

Kortom: zolang u maar de politiek correcte ‘mening’ uitdraagt, heeft u die vrijheid. Maar of dat ook echte vrijheid is?

 

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) NU
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Lees verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

Radicale islamieten misbruiken de demonstraties, moslimbroeders in gele hesjes: “Arabische Lente” nu ook in Frankrijk?

Is de Gele Hesjes revolutie gekaapt door de elite en media om orde uit chaos te creëren?

Macron liet bijna 100 Gele Hesjes door sluipschutters neerschieten! Daarom een EU-leger om volksprotesten makkelijker neer te slaan?

Recht in je gezicht! Alle winkels in één straat in Parijs geplunderd door “Gele Hesjes”, behalve de supermarkt Mustapha Wakrim!

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stop met wegkijken klimaatverand

Weer een “complot” bevestigd: de terraforming van planeet Aarde staat gepland voor lente 2019

islam deal

Historisch hoogtepunt vandaag voor de geschiedenis boeken: ondergang van de westerse samenleving begonnen