in , ,

De Verenigde Naties erkennen officieel cannabis als medicijn in historische stemming

53e3d4464f54ad14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714e772e7ad0934b 640 wiet

De Verenigde Naties hebben eindelijk de medicinale waarde van cannabis erkend, hebben woensdag gestemd om de plant van een lijst met gevaarlijke drugs te verwijderen en de weg vrijgemaakt voor wijdverbreid onderzoek en medisch gebruik van marihuana en medicijnen op basis van de plant.

Deskundigen beschouwen de beslissing als een belangrijke stap in de richting van normalisering van cannabis in de geneeskunde. Al duizenden jaren wordt de plant therapeutisch over de hele wereld gebruikt – daterend uit het oude Egypte en het oude Griekenland, en toen het in de Chinese geneeskunde was in de 15e eeuw voor Christus.

In de afgelopen jaren is er ook een groeiende consensus over het potentieel van cannabis bij de behandeling van symptomen van verschillende aandoeningen en ziekten, waaronder maar niet beperkt tot kanker, aids, glaucoom en multiple sclerose.

De Commissie voor verdovende middelen van de Verenigde Naties stemde met 27 tegen 25 om de cannabis te schrappen van lijst IV van het Enkelvoudig Verdrag inzake verdovende middelen uit 1961 van de VN. De stemming kwam nadat experts van de Wereldgezondheidsorganisatie hadden aanbevolen de plant van de lijst te verwijderen, waar cannabis naast dodelijke en zeer verslavende opioïden zoals heroïne werd vermeld.

Hoewel de plant volgens de VN-wetgeving nog steeds een verboden medicijn is voor niet-medisch en recreatief gebruik, hebben voorstanders de stemming geprezen als een mogelijke stimulans voor de inspanningen om de plant te legaliseren en medisch onderzoek van de plant te valideren.

“Dit is welkom nieuws voor de miljoenen mensen die cannabis voor therapeutische doeleinden gebruiken, en weerspiegelt de realiteit van de groeiende markt voor op cannabis gebaseerde geneesmiddelen”, aldus een persbericht van een groep voorstanders van drugshervorming.

Dirk Heitepriem, een vice-president bij het Canadese cannabisbedrijf Canopy Growth, vertelde de New York Times dat de stemming een “grote stap voorwaarts” was, en voegde eraan toe: “We hopen dat dit meer landen in staat zal stellen om kaders te creëren die patiënten in nood toegang geven. tot behandeling. “

De verhuizing heeft ook geresulteerd in een boost voor aandelen die cannabis voor medicinale doeleinden leveren, zoals het geval is bij bedrijven als Canopy.

In de afgelopen jaren is de vraag naar medicinale marihuanaproducten explosief gestegen doordat consumenten schreeuwen om producten die cannabisderivaten bevatten, zoals cannabidiol of CBD, een niet-bedwelmende verbinding. Marktanalisten schatten dat de CBD-industrie alleen al in de Verenigde Staten in 2025 $ 16 miljard waard zou kunnen zijn.

Hoewel zakenmensen op de legale cannabismarkt blij zijn met de verhuizing, blijven sommige voorstanders kritisch over het feit dat de stemming weinig doet om de bijkomende schade aan te pakken die is veroorzaakt door decennia van een oorlog tegen drugs die werd onderbroken door kolonialisme en racisme, en onevenredig is beïnvloedde zwarte en inheemse gemeenschappen over de hele wereld.

“De oorspronkelijke beslissing [in 1961] om cannabis te verbieden was niet wetenschappelijk onderbouwd en was geworteld in koloniale vooroordelen en racisme”, zegt Anna Fordham, de uitvoerend directeur van het International Drug Policy Consortium.

Ze vervolgde, zei ze dat het oorspronkelijke standpunt van de Verenigde Naties over cannabis “de rechten en tradities negeerde van gemeenschappen die al eeuwenlang cannabis kweken en gebruiken voor medicinale, therapeutische, religieuze en culturele doeleinden, en dat dit heeft geleid tot miljoenen criminaliteit en opsluiting in de hele wereld. de wereldbol.”

Lees verder bij de bron: Themindunleashed

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zuid-Europa nog rijker: Rutte wil toch corona-herstelfonds!

53e2dc424254a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714f742c7bd09e4e 640 vaccin id

Facebook verbiedt anti-vaccin “samenzweringstheorieën” precies nu de introductie eraan komt