in ,

Zuid-Europa nog rijker: Rutte wil toch corona-herstelfonds!

De Franse president Emmanuel en premier Mark zeggen dat ze het corona-herstelfonds (750 miljard euro) eventueel willen instellen zonder fiat van en Hongarije.

Zonder dat fonds komt van de nieuwe EU- van 1.074 miljard euro namelijk ook niets terecht. Verstandiger is natuurlijk om het door Zuid-Europa vurig gewenste corona-herstelfonds af te serveren.

Zuid-Europese huishoudens hebben de laatste tijd hun kapitaal vergroot, in tegenstelling tot Noord-Europese huishoudens, schrijft Jelte Wiersma.

Avond aan avond is het naast corona een hoofdpunt in de journaals op de Italiaanse publieke omroep Rai: het corona-herstelfonds. Van het in juli door de regeringsleiders van de Europese Unie (EU) afgesproken fonds, krijgt 209 miljard euro – 40 procent is een gift.

De regeringspartijen, de Vijfsterrenbeweging en Partido Democratico, zijn in gedachten al aan het uitdelen en lanceren dagelijks nieuwe ideeën. Van investeren in waterstofauto's tot automatische olijfoliepersen en belastingverlagingen.

, dat 72 miljard euro (de helft is een gift) tegemoet kan zien, is al op dezelfde toer. ook. Dat land kan rekenen op 140 miljard euro, 77 miljard euro is een gift.

Het geld is in deze landen al drie keer uitgegeven. Twee feiten worden daarbij genegeerd.

Italië bijvoorbeeld …

Lees verder bij de bron: EW


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Linkse zotheid: ‘Stukken bos kaalgekapt in Estland voor Nederlandse biomassacentrales’

De Verenigde Naties erkennen officieel cannabis als medicijn in historische stemming