in , ,

De zorg, steeds idioter: ActiZ wil 150 miljoen ophalen met zorgobligaties

Acht instellingen voor verzorging en verpleging gaan samen met ActiZ obligaties uitgeven om nieuw woon- en zorgaanbod te financieren. De acht hopen met de NL Zorgobligatie rond de 150 miljoen op te halen.

 “Voor zorgorganisaties kan de zorgobligatie een uitkomst zijn omvernieuwingen in hun woon-zorgaanbod te financieren”, licht ActiZ-directeur Aad Koster het initiatief toe. “De collectieve voorzieningen zijn niet meer heilig. De overheid trekt zich terug, de zorgondernemer moet zich steeds meer als ‘gewone’ ondernemer gedragen. Tegelijkertijd zijn de traditionele geldverstrekkers, de , sinds de kredietcrisis minder toeschietelijk. Alternatieve financieringsmogelijkheden voor situaties waarin de bancaire financiering en het eigen vermogen tekort schieten, zijn dus zeer gewenst.”

Maatschappelijke binding

Hoewel ook institutionele beleggers welkom zijn, mikt ActiZ met de obligatieregeling nadrukkelijk op de lokale burger. Via het uitgeven van schuldpapieren hoopt ActiZ de samenleving nauwer te betrekken bij samenleving bij de zorg en ondersteuning voor ouderen. “Door zorgobligaties geven we vorm aan die maatschappelijke binding”, zegt financieel directeur Pieter Vergroesen van De Opbouw, één van de betrokken zorgorganisaties. “Betrokkenen die belang hechten aan goede toegankelijke voorzieningen voor ouderen, kunnen op deze manier hun bijdrage leveren.”

Lees verder via Skipr.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leo
5 jaren geleden

.
Het wordt inmiddels steeds duidelijker ‘dat die SNOR er een is vergeten

Ongehoorzaamheid aan overheid officieel een psychiatrische stoornis

Nederlander kan moeilijk huren vanwege overvloed aan asielzoekers die voorrang krijgen