in , ,

De zorg, steeds idioter: ActiZ wil 150 miljoen ophalen met zorgobligaties

3540861791 e114342a52 idiots1

Acht instellingen voor verzorging en verpleging gaan samen met ActiZ obligaties uitgeven om nieuw woon- en zorgaanbod te financieren. De acht hopen met de NL Zorgobligatie rond de 150 miljoen euro op te halen.

 “Voor zorgorganisaties kan de zorgobligatie een uitkomst zijn omvernieuwingen in hun woon-zorgaanbod te financieren”, licht ActiZ-directeur Aad Koster het initiatief toe. “De collectieve voorzieningen zijn niet meer heilig. De overheid trekt zich terug, de zorgondernemer moet zich steeds meer als ‘gewone’ ondernemer gedragen. Tegelijkertijd zijn de traditionele geldverstrekkers, de banken, sinds de kredietcrisis minder toeschietelijk. Alternatieve financieringsmogelijkheden voor situaties waarin de bancaire financiering en het eigen vermogen tekort schieten, zijn dus zeer gewenst.”

Maatschappelijke binding

Hoewel ook institutionele beleggers welkom zijn, mikt ActiZ met de obligatieregeling nadrukkelijk op de lokale burger. Via het uitgeven van schuldpapieren hoopt ActiZ de samenleving nauwer te betrekken bij samenleving bij de zorg en ondersteuning voor ouderen. “Door zorgobligaties geven we vorm aan die maatschappelijke binding”, zegt financieel directeur Pieter Vergroesen van De Opbouw, één van de betrokken zorgorganisaties. “Betrokkenen die belang hechten aan goede toegankelijke voorzieningen voor ouderen, kunnen op deze manier hun bijdrage leveren.”

Lees verder via Skipr.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3819331309 eba72bb2ec psycho e14219651154101

Ongehoorzaamheid aan overheid officieel een psychiatrische stoornis

16120785202 e9b6609127 te huur1

Nederlander kan moeilijk huren vanwege overvloed aan asielzoekers die voorrang krijgen