in , , , ,

Deadline: Begroting NL moet voor 15 oktober naar de EU voor beoordeling

Mark Rutte van de Roverheid bew 550x350

Grappig hoe een demissionair kabinet met PvdA en VVD (beide verliezers, PvdA zelfs gedecimeerd) nu weer een nieuwe begroting in elkaar aan het knutselen zijn.

AD kopte onlangs: Deadline nadert: nog geen akkoord over begroting 2018. Zegt: “De druk staat inmiddels vol op de ketel, want de deadline voor de rijksbegroting 2018 is al over een paar dagen.”

Die druk komt nu trouwens uiteindelijk van de EU. Sinds de Two-Pack afspraak van EU federalist Van Rompuy, dat geaccepteerd werd (machtsoverdracht) door de Nederlandse overheid, gaat de EU lobbyorganisatie uiteindelijk over de Nederlandse begroting. En de EU verwacht een begrotingsopgave voor EU-staat Nederland op … 15 oktober.

De EU gaat de Nederlandse huiswerkopdracht nakijken én corrigeren

Op 15 oktober moeten PvdA en VVD namens de Nederlandse bevolking dus een begrotingsvoorstelletje klaar hebben, geaccordeerd door de eerste kamer. Daarna gaat een EU-apparatsjik (vermoedelijk Valdis Dombrovskis, ongekozen, wie kent hem niet!?)  die nakijken en voor ons corrigeren. En die EU-correcties zijn trouwens geen suggesties maar harde bevelen (dictaten) op straffe van hoge boetes.

Nederland doet er dus goed aan een begroting op te leveren die voldoet aan alle wensen van lobbygroep EU. Dus idealiter levert men eerder al een concept op, om tussentijds na te laten kijken door de EU, om zo hoge boetes te voorkomen. En dat heeft ze in principe reeds gedaan…. op 30 april. Bent u ook zo benieuwd hoe Rutte het ingezonden voorstelletje van 30 april heeft samengesteld voor de EU? Ik wel.

De EU bedrijfslobby heeft, als tussentijdse controle, het Nederlandse huiswerk van 30 april nagekeken en al adviezen gegeven (lees: dictaten) voor de uiteindelijke begroting die Nederland nu dus moet opleveren ter acceptatie bij de EU op 15 oktober. En als de EU die afkeurt, flinke boetes. En Nederland – in tegenstelling tot vele andere EU landen – is het braafste jongetje, en gaat dat soort boetes dan nog betalen ook.

“Begrotingsdiscipline”

Via deze constructie (de EU noemt deze dictatuur “begrotingsdiscipline“) is de EU uiteraard in controle gekomen over de Nederlandse begroting. De Nederlandse begroting is uiteindelijk dus in de handen van lobbygroep EU, met dank aan het zogenaamde Europese Semester van EU Federalist Herman Van Rompuy. Dat betrof toen een snoeiharde machtsoverdracht en werd uiteraard gebagatelliseerd door de NL overheid.

Herinner hierbij dat de diverse rekenkamers al ruim 20 jaar lang volcontinu de financiële verantwoording van de EU zelf afwijzen. Het feit dat de jaarverslagen van de EU nog nooitgeaccordeerd zijn door de rekenkamers verloopt uiteraard zonder boetes, het wordt tegenwoordig geaccepteerd als vanzelfsprekend. Discipline is een ruim woorduiteraard.

Het waardeloze toneelstukje van Prinsjesdag

Maar wat PvdA en VVD doen voor Prinsjesdag is nog slechts een administratieve invuloefening, kleuren binnen de dik opgetekende lijntjes van de EU. En inderdaad: dat kan uiteraard ook gewoon zonder regering. (Hoe heeft ooit iemand Zalm kunnen kiezen als formateur? Werkelijk toch, Zalm!? Herinner: VVDer Zalm verkocht Nederland uit aan de euro, werd daarna topbankier en gaat nu objectief een regering formeren…)

Weet nu dus dat de EU na Prinsjesdag nog “onze” begroting gaat nakijken én corrigeren. Dus met Prinsjesdag wordt een stukje werk gepresenteerd dat nog zeker niet definitief is. De wens van de EU staat immers boven de plannen van de Nederlandse overheid. (En dat is vastgelegd in de Nederlandse wet.)  De lobbyisten in de Europese Commissie gaan daarna nog met rode pen door de begroting die op Prinsjesdag werd “gepresenteerd”, en daarna moet en gaat Nederland haar begroting netjes weer “corrigeren” naar de inzichten van het EU-apparaat.

De Nederlandse regering is dus tegenwoordig grotendeels toneelspel, ze zijn een administratief kantoor geworden voor de EU. De overheid staat daarbij onder directe  toezicht van de lokale EU-spion/controleur geïnfiltreerd/geplaatst door de Europese Commissie in Den Haag om toezicht te houden (en af te dwingen) dat we inderdaad blijven voldoen aan alle gestelde eisen. En dat zijn er, zoals u weet, veel. En de Nederlandse overheid werkt daar gewoon netjes aan mee, als braafst jongetje.

Zo gaat het tegenwoordig, als Nederlandse “provincie” van de EU Superstaat. Maar wekrijgen er ook zoveel voor terugToch?

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
da85eaec08bf4c7711463216 640 pensioen e14226417608981

Op naar het EU-pensioen: Aantal Nederlandse pensioenfondsen krimpt verder

screenshot 142

Migrantencriminaliteit: Duitse politie adviseert burgers geen verzet te bieden