in

Democratie? Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen verbieden

Minister schafte het referendum en 30 gemeenten af, kwam met een wetsvoorstel waarin stond dat wethouders overal mogen wonen en nu wil ze politieke partijen makkelijker kunnen verbieden.

Vorige week maakte de minister van Binnenlandse Zaken in een brief aan de de besluiten van het kabinet bekend over de herziening van ons parlementair stelsel.

Eén van de besluiten sprong er bij de makers van het VPRO-radioprogramma OVT uit: er komt een op politieke partijen. Die moet het makkelijker maken om politieke partijen te verbieden.

Waarom hebben we zo’n wet nodig? En waarom juist nu?

Iets met ultimum remedium, escalatieladder en constellatie

De Volkskrant vroeg Ollongren waarom het nodig is een politieke partij te kunnen verbieden. Daarop antwoordde ze:

Dat is niet het doel van deze nieuwe wet, maar wel het ultimum remedium. Nu is er alleen een regeling voor alle organisaties, terwijl politieke partijen een bijzondere positie hebben in onze democratische .

De wet wil dat duidelijk maken en zorgen dat die partijen over allerlei zaken transparant zijn. Als je de hele escalatieladder afloopt, inclusief de , heb je uiteindelijk de mogelijkheid van een verbod als een partij een bedreiging is voor de democratische rechtsorde.

De  …..

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Best wel logisch al die onrust, ze ontnemen namelijk het volk hun brood en spelen

Klassenjustitie: Koning hoeft miljoenen niet terug te betalen