in , , ,

EU-kritisch Polen gestraft door Europees Hof met dwangsom van 1 miljoen euro per dag, want Poolse wetgeving staat boven Europese

EU 1554727095
Mediamodifier / Pixabay

Het Europees Hof van Justitie heeft Polen een dwangsom van 1 miljoen euro per dag opgelegd. Zolang het tuchtcollege voor rechters niet wordt opgeheven kan de som flink oplopen.

De dwangsom is bedoeld om Polen als EU-lidstaat weer in het gareel te krijgen.

De EU-kritische Polen hebben een dwangsom opgelegd gekregen van het Europees Hof van Justitie. De afgelopen maanden lag het lidstaat nogal onder vuur.

De Poolse regering zou de rechtsstaat beetje bij beetje afbreken, maar de invoering van een tuchtcollege voor rechters ging toch echt een stap te ver aldus de EU.

De afgelopen maanden werd Polen hier al zwaar om bekritiseerd en dreigden verschillende EU-politici al met juridische stappen.

Welnu, het Europees Hof heeft gekozen voor een economische bestraffing zolang het orgaan blijft bestaan, dat meldt NU.nl.

Opmerkelijk genoeg had Polen al aangegeven de rechterlijke tuchtkamer te gaan opheffen. Maar volgens de EU gaat het te langzaam en liggen er nog geen concrete plannen én dus is deze dwangsom nodig.

Het lijkt er sterk op dat er nogal wat rancuneuze figuren rondlopen bij het Europese Hof die nog steeds verbitterd zijn over het Poolse Hof.

Begin oktober kwam het Poolse Hof eindelijk met een uitspraak over de vraag …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

? HEFTIGE prijsstijging op komst & Tether kan gehele cryptomarkt omver trekken

sheeple 326x159

Coronagriep uitbraak op Brits vliegdekschip HMS Queen Elizabeth: 100% van de bemanning gevaccineerd