in ,

Klassenjustitie: Koning hoeft miljoenen niet terug te betalen

Na een aflevering van Zembla in mei kwam het koningshuis voor de zoveelste keer negatief in het nieuws. In plaats van dat we het probleem eindelijk eens aanpakken, blijft de ons koningshuis in bescherming nemen.

Ze doen namelijk niks fout. Dus al die miljoenen die verspeeld worden hoeven ze ook niet terug te betalen.

De koning sluit ieder najaar het bosgebied bij Apeldoorn af voor het publiek, volgens Zembla om ongestoord te kunnen jagen. De minister ontkent dit.

De koning krijgt subsidies voor het beheer van het Kroondomein Het Loo, maar tegen de geldende regels in Nederland sluit hij het bos voor het publiek langer dan eigenlijk mag. Maar omdat het de koning betreft, mag dit uiteraard gewoon volgens de overheid.

Alle andere terreinbeheerders moeten bijna het hele jaar het bos openhouden, maar ons koningshuis mag naar willekeur bepalen wat ze er mee doen.

Dit alles gebeurt onder het mom van ‘faunabeheer’, maar de Zembla-aflevering liet al eerder zien dat dit complete nonsens is. In het …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Democratie? Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen verbieden

Corona, de simpele waarheid in minder dan 6 minuten