in

Deutsche Bank duikt in de rode cijfers en advocaat kiest voor “makkelijke uitweg” (pleegt zelfmoord)

5120450828 070cc20826 Deutsche Bank1

Advocaat pleegt zelfmoord

Calogero Gambino, een hooggeplaatste jurist van Deutsche Bank, heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Hij heeft zich opgehangen, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zaterdag.

De 41-jarige man had 11 jaar gewerkt voor de Duitse bank. Gambino was nauw betrokken bij onderhandelingen over verschillende juridische kwesties zoals het gesjoemel met de Libor-rentetarieven en de vermeende van valutakoersen. In die zaken moeten nog schikkingen worden getroffen.

Eerder dit jaar pleegde een andere werknemer van Deutsche Bank ook al zelfmoord. Dat was de voormalige bankmanager William Broeksmit, die nauwe banden had met cobestuursvoorzitter Anshu Jain. De Duitse toezichthouder Bafin oordeelde begin dit jaar al dat bestuurders van Deutsche Bank, waaronder Jain, niet adequaat hadden gereageerd op de met het tarief.(Telegraaf.nl)


Deutsche Bank duikt in de rode cijfers

Deutsche Bank is in het derde kwartaal in de rode cijfers beland, als gevolg van hoge juridische kosten waar de bank mee heeft te kampen. Dat maakte de grootste bank van woensdag bekend.

Deutsche Bank moest 894 miljoen opzijzetten om de lasten te dekken die worden gemaakt vanwege de schandalen waarmee de bank in verband wordt gebracht. Het nettoverlies kwam uit op 94 miljoen euro vergeleken met een winst van 41 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar. De winst voor belastingen was afgelopen kwartaal wel flink hoger dan een jaar geleden. Deze bedroeg 266 miljoen euro, tegen 18 miljoen over dezelfde periode vorig jaar.

De bank is verwikkeld in een reeks zaken, zoals gesjoemel met rentetarieven als Libor en de vermeende manipulatie van valutakoersen. Ook loopt er een onderzoek naar de schending van handelssancties door Deutsche Bank tegen landen als en Cuba.(Telegraaf.nl)

 

 

Foto via cvrcak1

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1809403333 7edd15a931 bullshit1

Een banken stresstest waar je niet gestrest van raakt

4410018045 4cb33ba7b9 opstelten1

Gedachte bij dit filmpje: Wat is Minister Opstelten toch een belediging voor het klootjesvolk, dat hij op zo’n positie zit