in , , ,

Deze toekomst durft geen enkele politicus te vertellen aan het gewone volk

economic meltdown

Terwijl tal van investeerders nog steeds hopen op een economische heropleving lijkt het er sterk op dat de in het laatste kwartaal van 2016 akelig dicht of zelfs in een recessie zullen belanden. 

Deze aankomende recessie is reeds zichtbaar in tal van grafieken welke ook voorgaande recessies voorspelden. Eén van deze grafieken is de prijs van koper welke een zeer goede graadmeter is voor de ware gezondheid van de economie. Sinds de afgelopen vijf jaar is de koperprijs echter dalende waarbij er allesbehalve een kentering merkbaar is. Dit toont mede aan dat de economie er structureel slecht aan toe is.

22juni1

Een andere interessante graadmeter is de bekende Baltic Dry Index. Deze index toont de vraag voor overzees transport aan. Een dalende vraag betekent in de praktijk ook een vertragende economie en/of recessie. Sinds 2014 is deze opnieuw sterk gedaald. Een ander opvallende vaststelling is de hoge piek voor de economische crisis in 2008. Hierbij valt op dat de BDI nooit meer op een dergelijk niveau geraakt is ondanks de positieve berichten vanuit economische instanties.

22juni2-600x294

De combinatie van deze twee indexen toont aan dat de nabije toekomst er niet rooskleurig uitziet. Ook de Organization for Economic Co-operation and Development (OECD) voorspelt “slechts” een groei van 2% dit jaar, een niveau welke enkel in voorgaande problematische jaren gehaald werd namelijk 1975, 1982-1983, 2001 en 2009. Indien de Verenigde Staten daadwerkelijk in een recessie belanden zal dit grote gevolgen hebben voor de wereldeconomie.

In waar de op de achtergrond nog steeds niet is opgelost is, is de situatie nog grimmiger. Een nieuwe economische crisis bovenop de huidige zou het huidige systeem doen crashen. Dit kapitalistisch systeem is in diverse landen de uiterste grenzen aan het aftasten (Spanje, , , ) waardoor elk bijkomend probleem het gehele systeem doet instorten.

Ook de industriële productiecijfers doen het slechter en slechter in de Verenigde Staten. Deze cijfers zijn normaal de voorbode van een recessie, net als de slechter wordende werkgelegenheidsdata.

Om de vorige recessie te overwinnen liet de FED de dalen met maar liefst 5,25% en een geldinjectie van ongeveer 3,7 biljoen dollar. In Europa worden ondertussen nog steeds biljoenen in het systeem gepompt waarbij de grens zelfs nog niet bereikt is. Het grote probleem is dat de volgende recessie reeds bijna start terwijl de gevolgen van de vorige nog niet opgelost zijn. Om een nieuw exemplaar enigszins te verzachten zijn er dan ook geen middelen meer beschikbaar. De gevolgen zullen dan ook ongemeen hard zijn, iets wat geen enkele politicus durft te vertellen tegen het gewone volk…

http://www.nasdaq.com

http://www.cnbc.com

http://www.investing.com

Lees verder via Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
27803295221 aabbda0c25 brexit

Hoe je een Brexit referendum kan ombuigen naar meer EU integratie

7713540626 0ef662385c privacy gone

MegaFace: Gezichtsherkenning op wereldschaal