in

Donald Trump deelt awards uit voor Fakenews

47

5,6 leugens per dag het afgelopen jaar. En dus reikt Trump maandag awards uit aan fake media

Twittergewijs heeft Donald Trump aangekondigd maandag prijzen te zullen uitreiken aan de media die volgens hem in 2017 het oneerlijkst en meest corrupt waren. Die media hebben vastgesteld dat Trump in de 347 dagen sinds zijn presidentschap 1.950 leugens en bewust misleidende dingen heeft gezegd op Twitter en tijdens publieke optredens.

“I will be announcing THE MOST DISHONEST & CORRUPT MEDIA AWARDS OF THE YEAR on Monday at 5:00 o’clock. Subjects will cover Dishonesty & Bad Reporting in various categories from the Fake News Media. Stay tuned!”, tweette Trump afgelopen nacht.

Daarmee lijkt Trump te gaan doen wat hij op 27 november aankondigde (maar waarvan niemand echt dat dat het serieus was): “We should have a contest as to which of the Networks, plus CNN and not including Fox, is the most dishonest, corrupt and/or distorted in its political coverage of your favourite President (me). They are all bad. Winner to receive the FAKE NEWS TROPHY!”

De “winnaars”

De voornaamste “winnaars” lijken tv-zenders ABC en CNN te worden, en ook Time Magazine. Fox, de favoriete zender van Trump is er niet bij, maar da’s misschien hoe Trump erover denkt, maar zeker niet de Amerikaanse bevolking. Een poll van Rasmussen bij de Amerikanen naar wie de award moet krijgen, bracht Fox afgetekend als winnaar naar boven.

40% van de Amerikanen vindt dat die zender de Fake News Trophy verdient, een pak meer dan CNN (25%). Straf is ook dat 24% van degenen die op Trump stemden de award aan Fox willen geven.

De Fake Media hebben trouwens Trump goed in de gaten gehouden en zijn uitspraken consequent aan fact checks onderworpen. En daaruit blijkt dat Trump met nog 18 dagen te gaan voor hij zijn eerste jaar als president afsluit, bijna 2.000 keer gelogen heeft op Twitter of tijdens openbare optredens.

24 onwaarheden verteld in 30 minuten

Tijdens een interview met The New York Times tijdens de kerstperiode slaagde Trump erin om in het 30-minuten durende gesprek “24 false or misleading claims” te maken.

Fact checkers hebben een zestigtal leugens ontdekt die Trump minstens drie keer vertelde. Hij loog minstens 61 keer over tewerkstelling die aan hem en zijn beleid zou te danken zijn bijvoorbeeld, terwijl die overduidelijk of niks met hem te maken had of dankzij beslissingen van zijn voorganger tot stand kwamen.

Trump beweerde 53 keer dat zijn belastinghervorming de grootste ooit was, terwijl al na de eerste keer dat hij dat beweerde, fact checkers vaststelden dat er 7 waren in de Amerikaanse geschiedenis die veel groter waren.

Trump vertelde de Amerikanen ook 58 keer dat er geen enkel land ter wereld is waar bedrijven en burgers meer belastingen betalen, en beide claims zijn pertinent onwaar.

Flip-flop Donald

De Fake News Media hebben ook Trumps flip-flops in de gaten gehouden: zaken die hij beweerde voor hij president was, ondertussen anders vertelt en waarvan hij ontkent dat hij van positie is veranderd of dat hij ze ooit vertelde in de eerst plaats.

De twee spectaculairste zijn werkloosheid en de beurs. Tijdens zijn campagne vertel Trump dat de Obama-administratie loog over de werkloosheidcijfers, en dat in werkelijkheid 42% van de Amerikanen zonder job zou zitten.

Sinds hij president is, pochte Trump echter (46 keer op Twitter alleen) dat sinds hij aan de macht is de werkloosheidcijfers de laagste in 17 jaar zijn en nog amper 4,6% bedragen.

Trump heeft ook 85 keer geclaimd dat het feit dat de beurs stijgt aan hem en zijn beleid te danken is. Los van het feit dat daar geen bewijs van is, en dat die beurs al onafgebroken stijgt sinds 2009, is er iets anders: tijdens zijn campagne beweerde Trump dat Wall Street in een “bubble” verkeerde, en dat die zou barsten, zeker als de Federal Reserve de interest zou verhogen.

Die heeft dat ondertussen drie keer gedaan sinds Trump werd verkozen. Trump heeft de jongste 49 dagen ook 28 keer beweerd dat aandelen van Amerikaanse bedrijven het beter doen dan van buitenlandse. Een blik op de Standard & Poor’s 500-stock index maakt duidelijk dat dat helemaal niet het geval is.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20150124 eud000

Nieuwe Europese betaalwet PSD2 komt eraan. Dit gebeurt er met je bankgegevens

Uitsnede 3 999x557

Gemeenten in de knel bij bespieden eigen burgers