in , , , ,

‘Door Schippers verdwijnt homeopathie uit schappen’

Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat vanaf 1 juli alleen nog op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische medicijnen staat waarvoor ze gebruikt kunnen worden als werking wetenschappelijk bewezen is.

Door deze maatregel zouden zelfzorggeneesmiddelen uit de schappen van apotheken en drogisterijen kunnen verdwijnen.

Gebruikers en leveranciers van homeopathische geneesmiddelen luiden de noodklok bij de Tweede Kamer om te voorkomen dat de regeling wordt ingevoerd.

De Europese wetgeving biedt voor homeopathische geneesmiddelen de mogelijkheid om de toepassing ervan op een andere manier te onderbouwen dan voor reguliere geneesmiddelen gedaan wordt, dus zonder klinische onderzoeken.

Eenvoudige gezondheidsklachten

Het mag dan niet gaan om levensbedreigende ziektes, maar alleen om eenvoudige gezondheidsklachten, zoals griep, verkoudheid of hooikoorts.

Nederland was het eerste land in Europa dat van deze mogelijkheid gebruik maakte, gevolgd door steeds meer Europese landen.

Schippers wil daar nu een einde aan maken. Ze wil dat de werking van homeopathische geneesmiddelen eerst wetenschappelijk wordt bewezen. Zo niet, dan mag niet langer op de verpakking en in de bijsluiter worden vermeld bij welke klacht het product kan worden gebruikt.

Dat maakt het haast onmogelijk om een passend product te kiezen.

Populair

Homeopathische zelfzorggeneesmiddelen zijn populair in Nederland.

Jaarlijks worden er 4,5 miljoen verpakkingen verkocht. In driekwart van de huishoudens is een homeopathisch geneesmiddel aanwezig. Slechts 24 procent van de bevolking gebruikt nooit homeopathica.

Lees verder bij de Bron: NU WIJ!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
.Niels
5 jaren geleden

..
Verplicht dan – dat op allopathische middelen -de schadelijke -zelf soms dodelijke bijwerkingen worden vermeld. Immers er komen meer mensen om doorj de bijwerkingen van reguliere allopathische middelen, dan bij verkeersongelukken.
.
Mensen stem deze vreemde vrouw weg uit de samenleving. Ze is alleen met zichzelf bezig -om een goeie baan te veroveren bij verzekeraars of farmacie

Lidia
5 jaren geleden

.
Ze heeft lak aan het verdrag. Daarin worden de vier vrijheden vermeld. Er kun geen onderscheid gemaakt worden/

Klaar Wakker
3 jaren geleden

Chemotherapie is niets minder dan gif en het aantal mensen dat overleden door de chemotheratpie loopt in de honderdduizenden. En dat na een walgelijk ziekbed.
Het gezwel wordt gedood door de chemotherapie en de patient onmiddellijk genezen verklaard.
In werkelijkheid is de patient dodelijk verzwakt en als de kanker weer opkomt sterft de patienten binnen een jaar een vervelende dood. Dat laatste vind je niet terug in de statistieken van de ziekenhuizen. En dat komt de gevestigde medische wereld wel zo goed uit.

Er zijn prima alternatieve behandelingen (lees: http://www.curenaturalicancro.com/en/ , Dr Mercola, Dr Rath, Dr Seneff, http://www.cancerfightingstrategies.com/?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=Campaign%20%231&utm_term=advanced%20cancer%20treatment&utm_content=Cancer%20Treatment
En is is nog heel veel meer te leren en te lezen hoe kanker kan worden bestreden.
Wordt wakker mensen. We hebben de overheid niet nodig.
Sterker: we moeten van de overheid af als die niet primair de belangen van de burger behartigt maar die van de geldgeile medische industrie !!!

Fred
3 jaren geleden

Ben blj dat deze KK Jodin opgerot is uit de kamer.,
.
Samen haar man Sander Spijkers heeft ze een gigantisch groot spoor van vernieling na gelaten.
.
Alleen die klootzak bij Delta Lloyd prijst dit tering wijf

Weer eens een blik op het nieuws

Zorgkantoor vraagt cliënt afstand te doen van recht klacht indienen