in , , ,

Duitse econoom: ‘Nederland heeft 101 miljard tegoed van de ECB, maar zal dat geld nooit terugzien’

De Nederlandse belastingbetaler is weer eens de dupe van het Grote Europese Project.

De Duitse econoom en wetenschappelijk adviseur van zijn regering Hans-Werner Sinn heeft slecht nieuws voor de Nederlandse belastingbetaler. Hoewel De Nederlandsche Bank () maar liefst 101 miljard euro tegoed heeft van centrale in Zuid- zien we daar waarschijnlijk geen cent van terug. “De vordering is nu al waardeloos,” stelt Sinn zelfs.

De vordering is feitelijk op de (). Het is ook meteen de grootste post in de boeken van DNB, aldus Follow The Money. In totaal bedraagt dit bedrag maar liefst 35 procent van alle bezettingen op de balans van DNB. Dat is dus nogal wat.

Onze oosterburen hebben een nóg groter tegoed: 857 miljard euro.

Dat klinkt in principe natuurlijk hartstikke leuk, maar er is wel één klein probleem: we zien dat geld nooit meer terug. Zoals Sinn zegt:

“Uiteindelijk betalen de Nederlandse en Duitse belastingbetaler de rekening voor de financiering van Zuid-Europese overheden.”

In de Nederlandse wordt Sinn voornamelijk genegeerd. De meeste politici willen namelijk helemaal niet over dit soort onderwerpen praten. Daar wordt de immers maar boos van. Welnee, dan is het veel beter om dit soort feitjes onder het tapijt te vegen en te hopen dat niemand er ooit over begint.

Toch zijn er uitzonderingen. Zoals wel vaker heet die uitzondering “Pieter Omtzigt”:

Lees verder bij de Bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Legde Bijlmerramp illegale wapendoorvoer van VS en Israël via Schiphol bloot?

Het afscheidingsvirus gaat rond: Op 22 oktober stemt Venetië over onafhankelijkheid