in ,

De Central Bank Digital Currency wordt achter de schermen proef gedraaid: Wanneer komt de crash, we wachten al zo lang …

gold and black round coin

Het lijkt wel of we in een tijd leven van overdrijving. De fantasie, het sprookje van gratis geld waar centrale banken de rol spelen van de gulle bankier.

Centrale bankiers die het verdienmodel van “onze” systeembanken te gronde richten door het ingeleende kapitaal(spaargeld) uit te lenen(krediet) voor nop en de spaarders te bedriegen met negatieve rente.

Dat is dus een standaard lage rente met aftrek van bankkosten en .

Excuses

Dit is het verhaal over een tijdperk waarin een verwaande zich laat verleiden door monetaire beleidsmakers en machtsgeile politici. De mooie verhalen over een nieuwe industriële revolutie op basis van nieuwe ën: de robotica, gentechnologie en kunstmatige intelligentie(AI).

Er ligt een nieuwe toekomst in het verschiet waarin de ideale mens wordt uitgevonden. Het is nu tijd dat we ons verontschuldigen voor de onmenselijke wreedheden uit het verleden. Hoog tijd dat wokeness, inclusie en diversiteit mensen veranderen in nieuwe wezens. Van mens naar ingenieus wezen.

De mens is al eeuwenlang aan veranderingen onderhevig dus hoog tijd voor de volgende fase. Kwestie van de evolutie bestuderen. We zijn aangeland in het tijdperk dat we de middelen hebben de mens om te vormen tot een wezen zonder fouten en zonden. De technologie is al voorhanden.

17 SDG's

Het is hoog tijd voor de ethische discussie om de mensheid te laten zien waar we mee bezig zijn. Willen we als mens wel veranderen. Willen we dat onze nakomelingen hun voorouders verafschuwen als foute wezens die elkaar afmaakten in oorlogen en wedijverden voor een betere positie in de maatschappij.

Willen we ons overgeven aan nieuwe technologie die niet alleen dient voor ons gemak maar de mens ook kan controleren op fouten. Dat zou toch geweldig zijn? Een mens zonder fouten en zonder zonden. Kan de rechtspraak en gevangeniswezen aan de kant, kan wet- en regelgeving worden opgeheven, wordt overbodig, behoren oorlogen tot het verleden, en fantaseer zo maar door.

Het klinkt als een sprookje en lijkt verdacht veel op de uitrol van de “Duurzame Ontwikkelingsdoelen,” de 17 SDG's.

De zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG's zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015. Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter.

Rijp voor nieuw systeem

Veel mensen geloven in een maakbare samenleving en zetten zich in voor een betere wereld. Een loffelijk streven. Maar om het ideaal van de maakbare mens te realiseren moeten we wel eerst de mens zelf veranderen.

Mensen verschillen nogal ten opzichte van elkaar. Om iedereen in het gareel te krijgen was altijd een ijzeren discipline nodig. In het verleden gebruikte men daarvoor de zweep en de tiran. Met nieuwe technologieën kan de zweep aan de kant. Er zijn nieuwe middelen uitgevonden om de mens te controleren.

Om te beginnen met de gezondheid. Richt een gezondheidscontrolesysteem op om de mens gezond te krijgen wanneer er bijvoorbeeld een virus rondwaart. Als de overheid over onze gezondheid waakt dan zijn we dankbaar voor de vaccins en de controle die er voor waakt dat we gezond blijven.

Een mooi begin. Na gezondheid volgt ons geld. Gezondheid en geld kunnen niet zonder elkaar. Je hebt namelijk beide nodig om goed te functioneren. We weten dat we in een tijdperk verkeren dat het geld spotgoedkoop is gemaakt. Maar weten we wel dat we daarvoor het een en ander hebben ingeleverd? Zoals bijvoorbeeld de essentiële vergoeding voor ons spaargeld en de normale prijs van een woonhuis en voor een aandeel.

We krijgen dus niets voor niets, dat is nu eenmaal de prijs van ons opgeblazen monetaire systeem. Dus zijn we rijp voor een nieuw systeem.

Als kikkers in de pan

De wakkere analist ziet dat het einde nadert van het failliete fiat geldsysteem. We zien dat centrale banken werken aan de uitrol van centrale bankgeld, de Central Bank Digital Currency(CBDC). Insiders weten dat er achter de schermen wordt proef gedraaid.

Iedereen ziet dat er een massale vlucht is in de nieuwe cryptovaluta, gebaseerd op de technologie van . Een nieuwe onkraakbare , waarin transacties veilig opgeslagen kunnen worden. De CBDC zal toekomstige financiële transacties kunnen controleren op eventuele verdachte overmakingen.

Witwassen via contante betalingen of verdachte girale overmakingen behoren dan tot het verleden. Ook het heffen en innen van (centrale) belastingen kan op een eerlijke manier worden ingericht. Daarover wordt nagedacht.

De toeslagenschandalen veroorzaakt door een verziekt systeem komen daarbij goed van pas. Zo worden we langzaam gaar gekookt voor nieuwe systemen, financieel en fiscaal. Kan alleen maar beter zijn, toch? Herinner ik even fijntjes aan die treffende parabel over kikkers.

Heel treffend voor ons kikkerlandje. Stop je kikkers in een pan met heet water dan springen ze er direct uit. Stop je ze in een …..

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nederland vlag III vac

Zorgminister de Jonge verklapt wat er in de “pers” conferentie gemeld gaat worden, ongevaccineerden….

george guidestones greg maybury

In de laatste fase van onze menselijke vrijheden – Covid-1984 ontmoet Brave New Normal