in , , , , , ,

Duitsland wil toegang tot data van alle slimme (huishoudelijke)apparaten voor politiediensten

smart home 1559933889
geralt / Pixabay

Weer een complot minder, Duitsland gaat het gewoon doen!

Met de opkomst van slimme huishoudtoestellen wordt er ook meer data gegenereerd. Als het aan Binnenlandse Zaken ligt, dan kunnen onder meer politiediensten die data gebruiken. Dat schrijven verschillende Duitse media.

Zo kan bij een misdaad opgevraagd worden of pakweg een slimme koelkast of lamp werden gebruikt in huis op een bepaald tijdstip. Maar onder slimme toestellen vallen ook slimme luidsprekers zoals Google Home of Amazon’s Alexa, toestellen die (passief) meeluisteren in huis.

Het Duitse ministerie geeft aan dat digitale sporen steeds belangrijker worden, maar dat er te weinig wettelijke grond is om autoriteiten toegang te geven tot die data. Wel wordt benadrukt dat het om een eerste stap gaat in het debat, nog niet om een gegarandeerde toegang.

Maar het verzamelen van persoonlijke gegevens ligt gevoelig. Oost-Duitsland leefde decennia onder een systeem waar de Stasi burgers massaal afluisterde en burgers liet spioneren bij andere burgers, soms zelfs door naaste familieleden en partners.

Verschillende politici lieten dan ook al verstaan dat ze zulke toegang niet willen, of enkel onder zeer strikte voorwaarden tolereren.

Alles bij de bron; DutchIT

Lees verder bij de bron: privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corrupt 1559934309

Update: Joris Demmink én Opstelten bemoeide zich tóch met proces-Wilders, zaak op losse schroeven

Glacier National 1559950442

Klimaatalarmisten hebben het zwaar! Glacier National Park verwijdert stilletjes de borden ‘verdwenen tegen 2020’