in , ,

Een ramp in wording: diversificatie van de Nederlandse politie

In oktober schreef F. de Boer een artikel over hoe de immigrantencriminaliteit in een narcostaat verandert. Terwijl de georganiseerde misdaad in Nederland floreert, strijden overheidsdiensten zoals de politie een bergopwaarts gevecht. Niet alleen is het opsporingspercentage opvallend laag, ze worden ook actief ondermijnd door hardline diversiteitsprogramma’s.

De afgelopen jaren heeft de Nederlandse nationale politie een nieuw beleid ingevoerd dat gericht is op het diversifiëren van het korps. Het beoogde doel is een etnisch divers politiekorps, waarbij ten minste 25 procent van de agenten een – bij voorkeur niet-Europese – allochtone achtergrond heeft.

Het bereiken van dit aantal is zeer moeilijk gebleken. Ten eerste heeft de politie bij de meeste minderheden in Nederland een zeer negatief imago. Toetreden tot de politie wordt gezien als iets schandelijks of zelfs als verraad.

Bovendien kunnen veel niet-Nederlandse aanvragers het antecedentenonderzoek niet doorstaan, omdat familieleden vaak betrokken zijn bij criminele activiteiten. En ook al slagen minderheden voor het antecedentenonderzoek, dan nog lijken ze zeer gevoelig voor één bepaald strafbaar feit: .

Dezelfde corruptie in landen waar wantrouwen en clan-loyaliteit welig tiert waaruit zij zijn gemigreerd.

In juni 2019 arresteerden politieagenten hun collega Donovan Atmopawiro, die als adviseur voor het hoofdbevel van de politie werkte. Atmopawiro werd beschouwd als een ‘kroonjuweel‘ omdat hij een bruine homo was.

Hij werd betrapt op het verkopen van geclassificeerde politie-informatie aan criminelen en op het verschaffen van onderduikadressen. Zijn naam werd ook genoemd tijdens een onderzoek naar cocaïnesmokkel.

De ontdekking van zijn dubbelrol was een van de grootste politiecorruptiezaken van dit decennium.

En dit geval is slechts het topje van de ijsberg. Het onderstaande overzicht toont vergelijkbare corruptieschandalen bij de politie, waarbij allemaal minderheidsagenten betrokken zijn:

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Succes voor de Illuminati
1 jaar geleden

De regering kan trots zijn : Nederland gaat fijn naar de kloten !!!!

scherpschutter1943
1 jaar geleden

De staat is je ergste vijand. Daar hoort de politie ook bij. De politie is niet meer te vertrouwen. Van hoog tot laag niet

Plofkraakexperiment blijkt groot succes te zijn in Nederland

Net zo koud als op Mars: extreme kou in Alaska