in

Eet smakelijk! Nederland grootste importeur van fout paardenvlees uit Argentinië

57e4dc424b57a914f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714f702872d49f4e 640 gek paard

Paardenvlees eten is wat mij betreft even fout als het eten van elke andere soort vlees, ‘maar goed’ er zijn zelfs op dit punt gradaties in hoe ernstig de marteling is voor de dood van weerloze dieren en dit is er alweer één van de ergste soort……. (hoewel het bepaald niet de eerste keer is dat hier aandacht voor wordt gevraagd; triest dat er op dit soort gebied maar weinig verandert…..)

Hier nogmaals een petitie van Dier&Recht om te stoppen met de import van paardenvlees uit Argentinië, lees en teken deze ajb en geeft het door!! (jammer dat men Uruguay niet heeft meegenomen in de petitie, daar gebeurt precies hetzelfde)

Nederland grootste Europese importeur van fout paardenvlees uit Argentinië

Onderzoek in Argentijnse slachthuizen toont aan dat daar structureel gestolen, gewonde en verwaarloosde paarden worden geslacht onder gruwelijke omstandigheden. Wetgeving voor dierenwelzijn ontbreekt of wordt niet gehandhaafd. Dierenorganisaties roepen op tot een Europees importverbod. Nederland is de grootste importeur van Argentijns paardenvlees.

Grove misstanden paardenslachthuizen

In Argentijnse paardenslachthuizen worden paarden gehouden en geslacht onder extreem dieronvriendelijke omstandigheden. Het gaat om ernstig kreupele, gewonde paarden, hoogdrachtige merries, zieke en uitgemergelde dieren. Paarden die niet zelfstandig kunnen staan, worden in vrachtwagens gesleept en ‘s nacht bij de slachthuizen gedumpt. Er is geen enkele diergeneeskundige zorg, veel dieren sterven nog voor de slacht en paardenkadavers liggen hoog opgestapeld naast de levende dieren. De slachthuizen frauderen op grote schaal met de herkomst van dieren en slachten ook gestolen paarden. Het nieuwe onderzoek is uitgevoerd door de Animal Welfare Foundation en Tierschutzbund Zürich.

Nederland grootste importeur

Het paardenvlees van de Argentijnse slachthuizen wordt volop geïmporteerd door Europa, Nederland is zelfs de grootste importeur. Paardenvlees wordt veel verwerkt in snacks. Groothandels en producenten van vleessnacks zijn niet transparant over de herkomst van dit paardenvlees, dat veelal van buiten Europa komt.

Oproep

Europa draagt al jaren bij aan de ernstige dierenmishandeling en fraude in de Argentijnse paardensector. De dieren worden gehouden, vervoerd en geslacht op een wijze die volledig in strijd is met de Europese wetgeving. De EU houdt vrijwel geen …..

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9212886 469d418154 politie1

‘Aantal klachten over discriminatie door politie stijgt’, geen enkele agent is daarvoor vervolgd

52e9d3454357a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b762773dd964c 640 covid vaccin

Waar komt dat geld vandaan? Is Ab Osterhaus (bekend van Op1) belanghebbende bij productie van coronavaccins?