in

Eindelijk! Kabinet grijpt in: belastingdienst komt onder toezicht

De Belastingdienst krijgt een eigen toezichthouder. Staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen (Financiën) gaan kijken hoe ze een externe partij de fiscus kunnen laten controleren.

Dat toezicht is volgens de bewindspersonen nodig om het vertrouwen in de Belastingdienst te herstellen.

Dat heeft een aantal gigantische deuken opgelopen, voornamelijk vanwege de toeslagenaffaire waarbij de onterecht duizenden ouders als fraudeurs met de kinderopvangtoeslag bestempelde.

Voor de compensatie van die mensen heeft het kabinet honderden miljoenen ’s uit moeten trekken.Om dit soort affaires in de toekomst te voorkomen wil het kabinet nu een externe toezichthouder inrichten die de fiscus moet controleren.

„Het instellen van extern toezicht zal niet alle problemen van de Belastingdienst oplossen”, erkennen de bewindslieden. Maar het kan er volgens hen wel voor zorgen dat ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL verraden van binnen uit .....
11 maanden geleden

Nu nog een externe partij die het functioneren van de regering gaat bekijken want het gaat al jaren helemaal fout. EU, migranten, migranten en migranten, souvereiniteit Nederland, uitfaseren aardgas, energiebeleid, klimaat gekte (CO2, stikstof), lange termijn plannen met NL als giga randstad ….. Van wie zijn die ideeen? Wie betaalt dit en naar wie gaan de baten, maar vooral: WILLLEN DE BURGERS DIT??

Rob de Jong
11 maanden geleden

denk je echt dat dat nodig is ik kan zo ook zeggen dat de regering moet verdwijnen daar heb ik geen externe mensen voor nodig , die gasten zijn allen bedriegers , gewoon vervangen door jongeren en de VVD opheffen , want een partij waar je alleen wordt toe gelaten als je goed kunt liegen die kunnen we missen als kiespijn, en liegen dat kunnen ze allemaal, en van de coalitie leden zijn er ondertussen ook een zooi die dat over nemen , dus opzouten zou ik zeggen , de slopers moeten weg, Rutte met zijn grote woorden wij zijn de partij van het bouwen en samen bouwen wij aan de toekomst, hahahaha een lachertje die vent , tot nu toe heeft hij alleen bewezen dat hij een verschrikkelijk goede leugenachtige bedrieger is

D66-minister Kaag geeft weer honderden miljoenen van ons belastinggeld weg, stopt niet vanzelf!

Veel meer politieagenten ontslagen om lekken en misbruiken gevoelige informatie