in , ,

Eindelijk! Kabinet voorkomt stapelen boetes bij mensen met schulden

Mensen die hun boetes wel willen betalen maar dat door problematische schulden niet kunnen, krijgen voortaan meer ademruimte.

Minister Dekker (Rechtsbescherming) komt namelijk per 1 april 2020 met een zogenoemde noodstopprocedure bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Deze moet voorkomen dat deze mensen verder in de problemen komen.

Minister Dekker:

“Het innen van boetes hoort op een verantwoorde en fatsoenlijke manier te gebeuren. Wie de verkeersregels overtreedt en een boete krijgt, moet uiteraard op de blaren zitten. En wie niet betaalt, riskeert een verhoging. Maar mensen die wel willen betalen, maar vanwege problematische schulden niet kunnen, moeten we niet onnodig dieper in de problemen brengen. Met deze nieuwe procedure snijdt het mes aan twee kanten. Het punitieve karakter van boetes blijft overeind staan. Maar we bieden mensen ook een kans om met schuldhulpverlening hun leven weer op de rails te krijgen.”

Noodstopprocedure

De noodstop gaat gelden voor verkeersboetes en strafrechtelijke geldelijke sancties, zoals door de of het OM opgelegde boetes en ziet er als volgt uit:

  • Mensen die door schulden hun boete niet kunnen betalen, en waarbij geen uitzicht bestaat op betaling, kunnen een noodstop van maximaal 4 maanden krijgen.

  • Het CJIB schort de inning dan op en er worden geen nieuwe verhogingen opgelegd.

  • De persoon die de noodstop krijgt moet zich bij de gemeente melden voor schuldhulpverlening. Wordt deze hulp gestart, dan kan de noodstop met 8 maanden worden verlengd.

  • De boete wordt na de noodstop (in termijnen) afbetaald.

  • De noodstop kan worden beëindigd als afspraken niet worden nagekomen.

Invoering per 1 april 2020

Het afgelopen jaar is de noodstopprocedure ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het CJIB, de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG), Divosa, de NVVK (branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) en de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Tilburg en Deventer ontwikkeld.

De procedure zal per 1 april 2020 landelijk worden ingevoerd.

Hiermee geeft minister Dekker invulling aan de ambitie in het regeerakkoord om de stapeling van boetes bij te laat betalen te maximeren, en daarmee ook aan de Brede schuldenaanpak van het .

Lees verder bij de bron: Rijksoverheid.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Mensen let op. Verkiezingen in aantocht.

S. Geurs
1 jaar geleden

Waarom,.. vereren wij die wanbetalers? Idereen, die een wanbetaler heeft, kan en mag (blijkbaar) extra schuld generen.
Want die wanbetaler doet alles toch?
incassobureasus en gerechtsdeurwaarders helpen bij het bestelen van de Natie der Nederlanden, en dat mag want dat wordt betaald… lees gesponserd.

Directies die hun bedrijf meer rode cijfers willen bezorgen,.. nemen een wanbetaler, en ze hebben vrij spel.
Er is niks wat ze tegen houdt,.. want die wanbetaler…

op de vraag, waarom benadeel u de opdrachtgever,.. komt steevast het antwoord,… Die Wanbetaler

Dus iedere organisatie die Rode cijfers wil,.. ‘neemt’gewoon een wanbetelaer,.. want zelf ben je gedekt door de thet rookgordijn wat wanbetaler heet.
want als je (door jou als schuldeiser betaalde traject, incassobureau, gerechtsdeurwaarder, rechtbsank, wegsubsidieren van de schuld,.. dus geen geld krijgt,.. is dat priima,… want het wegsaneren van de schuld is beter.,.. Toch zorgverzekeraars, postorderbedrijfen enz enz.
Anders volgden jullie wel een ander traject…..

Maar nee,.. jullie moeten zich avchter een wanbetaler verschuilen,… want dan kan je tenminste de Natie der nederlanmden in de naam des konings bedonderen.,

Alsof de Koning zich laat misbruiken omdat schuldeisers jarenlang dit rampensysteem in stand willen houden.

Zo van…… de Koning ziet “wanbetaler”,.. zet zijn verstand op NUL en gaan…. met het uitbuiten van de Natie der Nederlanden.

Daar half nederland in de schuld zit,.. blijkt het wel dat het Financieel Terrorisme, Booming Business is.

Toch Loer van het LAVG (Groningen), MR. DRS Hazerlfoff van het CJIB Den Haag) en anderen…

Anarchist
1 jaar geleden

Je hebt als overheid toch een geweldig bord voor je kop als je durft te schrijven dat : “we bieden mensen ook een kans om met schuldhulpverlening hun leven weer op de rails te krijgen.”

De belastingen in Nederland (directe belastingen plus indirecte belastingen) behoren tot de hoogste ter wereld en ik durf er onmiddellijk bij te zeggen dat het bedrag gemoeid met bekeuringen zeker de hoogste ter wereld is.
Voor alles is er een bekeuring. Camera’s boven alle wegen, overal betaald parkeren, camera’s bij stoplichten, bekeuring als je mobiele telefoon in de auto in je hand hebt …. En de lijst gaat door tot in het oneindige …

Nederland is de afgelopen 20 jaar achteruit gehold met extreem hoge bekeuringen voor kleinste overschrijdingen zoals 4 km/hr bij een stoplicht.
En dan heb ik nog niet genoemd de krankzinnige milieumaatregelen die nergens op slaan.

Het is de Nederlandse NWO overheid die alle ellende creëert !!!
Nederland is een rotland geworden waar je niet meer wilt wonen …

Vangils
1 jaar geleden

Het moet toch ergens vandaan komen bijdrage EU z,g vluchtelingen salaris medewerkers EU en zo veel meer denk aan het koninklijk sprookje belasting op belasting ja het kost een paar centen die machtige EU dwazen en het gewone volk maar betalen betalen zou zeggen volk wordt wakker

MachiVelli
27 dagen geleden

boete
DemoCratisch verworven

De EU is op jacht naar uw geld

Nieuwe maatregelen: Eigen telefoon en celsleutel voor gevangenen