in ,

Nieuwe maatregelen: Eigen telefoon en celsleutel voor gevangenen

Gedetineerden in krijgen een eigen vaste beveiligde telefoon in hun cel en een sleutel waarmee ze hun cel van buiten kunnen afsluiten.

Met die maatregelen wil minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) de werkdruk in de gevangenissen terugdringen en agressie onder de gedetineerden tegengaan.

In diverse gevangenissen zijn de afgelopen tijd tests gehouden, om te kijken hoe er iets aan de werkdruk en agressie kan worden gedaan.

Dekker benadrukt dat de telefoon in principe hetzelfde werkt als de gedeelde telefoon buiten de cel waar gevangenen nu gebruik van kunnen maken. Bepaalde nummers zijn afgesloten, en er kan niet onbeperkt en op elk moment van de dag gebruik van worden gemaakt.

Ook kunnen gesprekken worden opgenomen en teruggeluisterd.

Met de eigen sleutel kunnen gevangenen alleen hun cel van buiten afsluiten.

Door deze maatregel kunnen gevangenen „hun persoonlijke eigendommen afschermen”, zonder dat daarvoor elke keer een medewerker moet worden ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindelijk! Kabinet voorkomt stapelen boetes bij mensen met schulden

‘Coronavirus 100% niet natuurlijk, kan ook een mislukt vaccin zijn’