in , ,

Elk jaar verdwijnt 1,2% van je spaargeld en daarbij betaal je meer dan 100% belasting op rente spaargeld

rtlxl rente1

Een opname van een RTL XL uitzending, helaas – RTL blijft immers commerciële rotzooi – zit je vast aan reclame vooraf. Eén minuut boeiende tv, met 30 seconden reclame vooraf. Tja. Zie bovenstaande afbeelding voor de informatie. Bespaart weer 2 minuten werk.

De spaarrente gaat in Nederland dus naar 1% en wordt nog lager. Binnenkort vermoedelijk zelfs negatief ook voor huishoudens. De inflatie is ondanks inzet van de ECB ‘maar’ 1% geldontwaarding per jaar, de ECB ziet liever 2% ontwaarding elk jaar. De overheid denkt nog steeds dat u 4% rente krijgt, steelt daar 30% van met zijn heffing, dat is dus 1,2% van uw spaargeld kwijt aan diefstal. Dan moet u nu dus totaal 1,2% betalen per jaar over het geld dat u spaart. De overheid onteigent nu dus elk jaar 1,2% van uw spaargeld. En het bedrag dat u moet inleveren per jaar, dat gaat dus groeien de komende tijd.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

Voor hen die het nog ontgaat: de overheid rekent dat u vier procent rente krijgt op uw spaargeld, en snoept daar vervolgens 30% van op. U betaalt dus 1,2% belasting op uw spaargeld.

U krijgt alleen niet 4% rente zoals de overheid rekent, maar u krijgt bij de grote banken slechts zo’n 1,1% als het niet al veel minder is. U betaalt dus meer geld aan belastingen dan u daadwerkelijk ontvangt aan te belasten geld. De belasting die Rutte op uw spaarrente rekent is dus meer dan 100%. Ofwel, sparen kost u geld. U legt er door de belastingen op toe.

„Je krijgt minder dan dat je uiteindelijk aan de Belastingdienst afdraagt! Deze belastingheffing komt daarmee in feite neer op onteigening, de belasting ligt immers hoger dan de rente-inkomsten.”

Een dergelijke zware belastingdruk druist in tegen alle redelijkheid en rechtvaardigheid, zo meent ook Jurgen de Vries van de Bond van Belastingbetalers. „De overheid heft een inkomstenbelasting die erop neerkomt dat je werkelijke rente volledig wordt wegbelast en je zelfs moet interen op je spaargeld. Dan hebben we het nog niet eens over de inflatie die je spaargeld verder uitholt.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12654960565 4f3b53a9d6 Dijsselbloem1

Wiebes en Dijsselbloem worden vervolgd wegens het beïnvloeden van getuigen

8544982977 4878459734 protest1

Protesteren is stiekem verboden geworden