in

Enorme stijging van hersenziektes

Tot 2040 zal er een enorme stijging zijn Nederlanders met een hersenaandoening. Over twintig jaar zullen er 670.000 inwoners van ons land bijvoorbeeld een beroerte hebben gehad en lijden er 330.400 patiënten aan dementie; een verdubbeling ten opzichte van 2015.

De Hersenstichting heeft de toekomstige cijfers over hersenaandoeningen op een rij gezet op basis de Toekomst Verkenning uit 2018 van het RIVM.

Op de derde plek hersenaandoeningen prijkt in 2040 de ziekte parkinson met 82.600 patiënten.

„Dit zijn slechts drie de honderden hersenaandoeningen die voorkomen”, vertelt Merel Heimens Visser, directeur van de Hersenstichting. Prof. dr. Helmut Kessels, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

„Doordat er de laatste jaren enorme stappen zijn gezet op het gebied hersenonderzoek, sterven er in de komende twintig jaar minder Nederlanders aan de gevolgen van bijvoorbeeld een beroerte.

Alleen moeten er wel meer mensen met de gevolgen deze hersenaandoening leren leven. De hele samenleving krijgt daarmee te maken: de patiënten, hun naasten, mantelzorgers en de medici.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Er is nieuws over het ijs op Antarctica! Alles normaal, niets aan de hand

Hoe kan het migratiesaldo van Nederland stukken hoger zijn dan Frankrijk?