in , ,

Hoe kan het migratiesaldo van Nederland stukken hoger zijn dan Frankrijk?

In heeft bevolkingstoename geen negatieve klank. Terwijl middenmoot in 1,5 kind per vrouw telt, nog altijd meer dan hekkensluiters en met 1,3, zit Frankrijk nu op precies 1,87. Hoera, gaat dan de champagne worden ontkurkt?

Integendeel: gezien de teneur van sommige krantenartikelen lijkt dit een ‘bijna ramp’ omdat het land zeven jaar geleden nog op twee kinderen per vrouw stond.

Knappe koppen hebben berekend dat 1,95 kind per vrouw nodig is in de toekomst om de pensioenen te financieren.

Maar wat zeggen de Franse cijfers vergeleken met die van Nederland, die begin deze maand door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden gepubliceerd? De Nederlandse bevolking van 17,4 miljoen mensen, groeide vorig jaar met 132 duizend.

In Frankrijk, koploper vruchtbaarheid en met een bevolking die vier keer zo groot is als die van Nederland, nam de bevolking toe tot 200.000.

Dat hier het aandeel (arbeids)migratie het verschil maakt is meer dan opvallend: het migratiesaldo staat op 114.000 in Nederland tegen ‘maar’ 46.000 in Frankrijk.

Ik heb mijn hersens gisteren gepijnigd om een uitleg te vinden voor dit enorme verschil, verhoudingsgewijs, maar ben er helaas niet uitgekomen.

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma Schobbe
1 jaar geleden

Zolang land- en volksverrader Rutte hier op het pluche zit zal het alleen maar erger worden. Geen immigratie meer en lastenvermindering is de enige manier voor de eigen bevolking om weer aan kinderen te denken, want nu betalen we alleen voor de moordlustige import van criminele EU!

Waar staat Nederland?
1 jaar geleden

Het is heel simpel. Nederland is kampioen boekhouden en bijhouden van alles wat er maar van burgers bij te houden valt en wat er van ze te stelen valt. Nederland is het ideale Nieuwe Wereld Orde land. Het lijkt er zelfs uitgevonden te zijn. Er is geen land waar de burgers de vuilzakken moeten aanmelden met een op naam gestelde pas !! Nederland heeft traject controle zodat precies kan worden bijgehouden wie er op de weg zit en waar de persoon naar toe gaat.
Het is jammer dat er geen wielen onder mijn huis zitten anders was ik al lang vertrokken.

Enorme stijging van hersenziektes

70 procent van de Nederlanders is blind voor kinderarmoede in eigen land