in , ,

EU: Enorme uitbreiding van bevoegdheden boven de lidstaten

  • Uit een onderzoek van de belangrijkste beleidsvoorstellen van blijkt dat zij pleit voor een enorme uitbreiding van de top-downbevoegdheden van de Europese Commissie. Haar voorstellen zouden de rol van Brussel in vrijwel alle aspecten van het economische en sociale leven in aanzienlijk vergroten – allemaal ten koste van de nationale soevereiniteit.
  • Von der Leyen waarschuwde dat Brussel EU-lidstaten teniet zou doen die tegen haar belastingrevisie waren … Ze riep op tot een alomvattend “Europees rechtsstaatmechanisme” om ervoor te zorgen dat het primeert op de nationale wetten van de EU-lidstaten. Ze waarschuwde dat er financiële consequenties zouden zijn voor lidstaten die weigeren te voldoen …

    Ze pleitte voor een wijziging van de regels zodat de EU zelfs zonder de unanieme toestemming van de EU-lidstaten zou kunnen handelen.

  • “Wat je vandaag van hebt gezien, is een poging van de EU om controle te krijgen over elk aspect van ons leven. Ze wil een gecentraliseerde, ondemocratische, geactualiseerde vorm van communisme opbouwen die een [verouderde] nationale staat zal maken parlementen, waar de staat alles controleert, waar de parlementen van de natiestaat geen enkele relevantie meer hebben. ” -Nigel Farage, Europees Parlement, 16 juli 2019.

In een geheime stemming in het Europees Parlement op 16 juli von der Leyen, een nauwe bondgenoot van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, kreeg 383 stemmen, slechts negen meer dan de 374 die nodig – de laagste marge, aangezien de positie van de president werd in 1958 opgericht.

Ze neemt het over van Jean-Claude Junker in november 2019 voor een periode van vijf jaar.

Vóór de stemming beloofde von der Leyen een ambitieus links-leunend beleidsprogramma inzake klimaatverandering, belastingen, migratie en de . Veel van haar beloften – waarvoor nog meer nationale soevereiniteit zou moeten worden overgedragen aan niet-gekozen bureaucraten in Brussel – bleken gericht te zijn op het verkrijgen van steun voor haar kandidatuur van Groenen en Socialisten in het Europees Parlement.

In de eindstemming waren de socialisten echter verdeeld in hun steun aan von der Leyen en de Groenen waren formeel tegen haar. Interessant is dat von der Leyen won met de steun van eurosceptici in Midden- en Oost-Europa nadat ze publiekelijk kritiek had geuit op de manier waarop de EU hen heeft behandeld vanwege hun verzet tegen massamigratie.

Lees verder bij de bron: gatestoneinstitute via Eunmask

Photo by theglobalpanorama


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU-ombudsman vraagt om opheldering over sponsoring Coca-Cola van EU-voorzitter

Hypotheek oversluiten voor lagere rente blijft zinloos, dank aan klachteninstituut