in ,

Europees Parlement tekent doodvonnis van kleinere boerderijen en natuur

Een belangrijke stemming dinsdagavond in het Europees Parlement over het gemeenschappelijke landbouwbeleid is een handtekening geworden op het doodvonnis van onze landbouw, vindt milieuorganisatie Greenpeace.

“De europarlementariërs zijn er niet in geslaagd om het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor de volgende 7 jaar in lijn te brengen met de enorme klimaat- en biodiversiteitscrisis waar we als mensheid voor staan”, verklaart Matteo De Vos, expert duurzame landbouw bij Greenpeace België.

Het EU-parlement stemde in met een compromis van de drie grootste fracties (christendemocraten, sociaaldemocraten en liberalen). Het verwierp voorstellen van de milieucommissie van het Europees Parlement om de subsidies voor megastallen te verlagen of om het aandeel van de financiering voor milieumaatregelen fors op te trekken.

“Het Europese landbouwbeleid blijft steken in een naoorlogse opvatting dat we steeds meer moeten produceren, koste wat het kost. Het Europees Parlement wil ons nu opnieuw jarenlang opsluiten in dat destructieve model, terwijl wetenschappers waarschuwen dat het roer in de landbouw volledig om moet als we de klimaatcrisis willen aanpakken en de natuur willen beschermen”, zegt Matteo De Vos. “Hopelijk geeft dit ook niet de doodsteek aan de doelstellingen van de EU Green Deal.”

Uit een recente analyse van Greenpeace blijkt dat veesector in 2018 goed was voor 17 procent van de totale EU-emissies (directe én indirecte emissies opgeteld). Bovendien blijft de uitstoot van de veeteelt stijgen. Ook in België is er een duidelijke trend van industrialisering en schaalvergroting in de landbouw.

Er was grote ontevredenheid onder de EU-parlementsleden over het GLB-compromis van de drie belangrijkste fracties. 166 van hen hebben zelfs, sommigen tegen hun partij in, gestemd om het hele GLB-voorstel overboord te gooien en de Commissie terug naar de tekentafel te sturen.

Verwacht wordt dat ook de landbouwministers, die momenteel in Luxemburg vergaderen, de (door de voorgestelde) basisvereisten waaraan boeren die Europese steun ontvangen moeten voldoen, zullen afzwakken door de bescherming van veengebieden te verminderen en de hoeveelheid land die boeren moeten voorbehouden aan natuur te verminderen.

De onderhandelingen tussen de Europese Commissie, het Europees Parlement en de nationale regeringen zullen naar verwachting binnenkort onder het Duitse voorzitterschap van de Europese Raad van start gaan en begin 2021 worden afgerond.

Lees verder bij de bron: DeWereldMorgen.be

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/heb-jij-al-eens-gehoord-van-de-v-n-agenda-2030-de-oude-agenda-21-en-de-17-globale-einddoelen/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
D
7 maanden geleden

landbouw, gaat kapot! de maatregelen om zo minder Co2 te hebben is zwaar onzin, en erg hinderlijk en dom ! wie heeft deze mensen gekozen?? en het mooie is het wordt gefinacierd door idioten die toch de hele mensheid wilt uitroeien,,, toch snap ik mijn menig mens niet dat ze er niks tegen doen???

zou zeggen slaap lekker verder en vergeet straks je GMO kropsla niet te kopen van monsanto!

betreft deze klimaat akkoord this een wassenneus! weg met de boeren dit is wat ze doen! De boeren maken Nederland nog wat het is!..

ook geloof ik niet zeker niet in deze klimaat gekte! het is een andere wereld! en niet geschikt voor u en mijn toekomst! hoop wie dit leest gaat na denken ! om toch de boeren bij elkaar te gaan rapen met de Corona mensen en zorgen dat je meer mensen mee krijgt!

zorg dat deze gekte eens stopt!

de Euro was een mooi idee! maar de gulden en weer alles op de natuurlijke wijze zou mooi zijn !

alles weet terug naar de natuur/ God!

pfff,

je wordt hier best wel moe van ! achja een leger schoen voor menig mens is vast wel Goed worden ze vast wel wakker!!

Jensen maakt gehakt van staats-lachshow Lubach

Covid-19 en de relatie met de griepprik