in , , , ,

EU geldoverhevelfeest wil heel veel meer hebben van lidstaten onder de noemer EUropese solidariteit

Voor de betalende -lidstaten is een verhoging der bijdragen aan de centrale EU-kas uit den boze. Voor de ontvangende EU-lidstaten kan het nooit genoeg zijn.

Het zijn van die berichten die eurofoob Nederland schuimbekkend in de gordijnen jagen: meer geld naar Brussel! Nu de spanning over de nieuwe EU-meerjarenbegroting (2021-2027) toeneemt, weten dergelijke onbevestigde berichten de onrust in netto-betaal-landen zoals Nederland inderdaad aardig op te stoken, zoals dinsdag het geval.

Onder meer het FD meldde dat de Nederlandse bijdrage aan de EU de komende jaren met 62,5 procent ‘dreigt’ te stijgen, ‘als de haar zin krijgt’.

Die bijdrage, volgend jaar nog 8 miljard , zou tegen 2027 weleens gestegen kunnen zijn naar 13 miljard.

Lees meer: Het rituele gevecht over de Europese begroting is feller dan ooit

Het charmeoffensief van de EU om meer geld over te hevelen van lidstaat naar EU-portefeuille:

De nieuwe EU-commissaris die op de centen mag passen, Johannes Hahn, noemt het een “uitdrukking van EUropese solidariteit”. Solidariteit… Vlaanderen met Wallonië, met de EU, met de derde wereld, met de “vluchtelingen”, met het

Het komt er gewoon op neer dat telkens het woord “solidariteit” klinkt, er een geplande aanval op onze bankrekening komt. “Het budget is één van de belangrijkste middelen om de “mensen” te steunen”. We verzinnen dit niet…

Als het van Vrhfstdt afhangt, zal de EU niet meer moeten bedelen aan de poorten van lidstaten. Hij wil gewoon de lidstaten ontmondigen.

Al jààren klopt hij op dezelfde nagel:

https://youtu.be/V5hlvdrBDtM

Lees verder bij de bron: Golfbrekers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over Haarp, gaten in de ozonlaag en huidkanker…

Tsunami aan rechtszaken om kanker veroorzakende onkruidverdelger Roundup