in , , , , , , ,

EU komt met Orwelliaans voorstel voor een ‘Europese digitale identiteit’ voor elke EU-burger met verplichte erkenning

via Xandernieuws.net

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans -voorstel onder ogen.

De stelt een kader voor een Europese digitale identiteit (digitale portemonnee) voor waarin de nationale digitale identiteit van een burger wordt gekoppeld aan documenten als een paspoort, rijbewijs, diploma’s, huwelijksakte, bankrekening of andere documenten.

Het doel is dat -landen elkaars nationale digitale identiteiten wederzijds erkennen. Het systeem kan ‘vrijwillig’ worden gebruikt door burgers.

Ook houden burgers ‘zelf zeggenschap’ over welke aspecten van hun identiteit, data en certificaten zij met derden delen.

Online platforms

De geeft aan dat het voordeel van de Europese digitale identiteit is dat ‘er minder informatie wordt prijsgegevens dan bij een papieren identificatie’.

Het voorstel is gericht op het delen van identiteitsgegevens en verplicht onder andere zeer grote online platforms om het gebruik van Europese portemonnees voor digitale identiteit op verzoek van gebruikers te accepteren.

Handig natuurlijk voor een Europees vaccinatiepaspoort

Zo’n digitale identiteit sluit naadloos aan bij de plannen van het World Economic Forum. Eerder zei Klaus Schwab dat de vierde industriële revolutie met ‘adembenemende snelheid’ op ons afkomt. Hij sprak zelfs van een ‘tsunami’. Er zal niet alleen sprake zijn van …

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joris
19 dagen geleden

Laat de EU eerst maar eens komen met verkiezingen want de club in Brussel is voorals nog een ongekozen club van zichzelf benoemde bureacraten.
En verder heeft een figuur als Klaus Schwab (gelieerd met de Rothschilds) helemaal niets te vertellen.

Daar komt 2007 weer aan: Omvallende Chinese vastgoedreus Evergrande dreigt wereldwijde economische effecten te hebben

Complot verifiëren: QR-code, gezichtsherkenning, CO2-budget, robotisering en ‘The Great Reset’