in , , ,

EU-Transferunie: Troika geïnstitutionaliseerd tegen medio 2019?

Zoals aangegeven werd in ons artikel “EU wil overheidsinitiatief volledig nekken” heeft de Europese Commissie inderdaad op 6 december het voornemen bevestigd om het ‘Begrotingsverdrag' (TSCG) tot een integraal deel van de Europese wetgeving om te vormen, om dus de Trojka te institutionaliseren.

Dit voornemen maakt deel uit van een “routekaart voor de verdieping van 's economische en monetaire unie” (zie het persbericht).  De andere voorstellen gaan over de oprichting van een Europees Monetair Fonds (“om de lidstaten van de eurozone in financiële nood te blijven bijstaan”) [zoals we waarschijnlijk in Griekenland gezien hebben …], verder het reeds lang sudderend idee van het aanleggen van een geldpotje om ‘structurele hervormingen' met wat steekpenningen te belonen [5 miljoen voor de lidstaat die sectorale CAO's  onmogelijk maakt??] en tenslotte een lekker brokje voor de echte Europese federalisten onder ons, het idee voor een “Europese minister van Economische Zaken en Financiën”.

De Commissie voelt zich gesterkt in haar plannen want, naar eigen zeggen althans heeft “Europa de wind in de zeilen, niet alleen als het op economische prestaties aankomt, maar ook qua vertrouwen van de burgers in de eenheidsmunt.”

Wat  het Begrotingsverdrag betreft hoopt de Commissie dat het en de Raad het  voorstel (zie de tekst, in het Engels) tegen medio 2019 aannemen.  Het zou van toepassing zijn op alle lidstaten die de euro hebben, de anderen zouden uit eigen beweging kunnen toetreden.

Zal dit lukken? Leider Pittella van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement, die nochtans destijds het Begrotingsverdrag in groten getale goedkeurden, zegt dat ze zullen “vechten” om het verdrag te schrappen (zie hun persbericht). Als het gevecht zo hevig zal zijn als dat van Hollande, die naar de presidentsverkiezingen trok met de belofte het verdrag te heronderhandelen, zal er niet veel bloed vloeien…

Lees ook eens verder bij de bron: andereuropa.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politico: Rutte is Goudlokje van de EU

Hoge Raad stuurt aan op privacy by design