in , , , , ,

Gaan we weer! Totdat u een EU oplossing wil: Pensioenen verder onder druk door strengere rekenregels

pensioen 1560278119
stevepb / Pixabay

Pensioenfondsen moeten vanaf 2021 uitgaan van nog lagere rendementen bij het berekenen van hun toekomstige verplichtingen. De strengere rekenregels worden aanbevolen door een commissie onder leiding van oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Door de nieuwe berekeningen komen pensioenkortingen nog dichterbij en neemt de kans af dat de oudedagsvoorziening op korte termijn weer kan meestijgen met de consumentenprijzen.

Verantwoordelijk minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en De Nederlandsche Bank (DNB), die toezicht houdt op de pensioenfondsen, nemen het advies over.

Gemiddeld daalt de dekkingsgraad onder de nieuwe regels met 2,5 procentpunt. De dekkingsgraad geeft aan in hoeverre het vermogen van een pensioenfonds toereikend is om ook in de toekomst alle pensioenen te betalen,

Lees verder bij de bron: NU.nl

En als dan de EU-oplossing wordt aangedragen dan weten we hoe het gaat, iedereen is voor maar ons is niets gevraagd en het gaat erdoorheen. Daarna is de pensioenpot(de grootste) foetsie richting oost en zuid.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5637545283 fe50cf5720 AIVD1

Wat iedereen al vermoede is waarheid: ‘AIVD en MIVD voldoen nog steeds niet aan de wet’

europa 1560279509

De communisten waarschuwden al in 1940 voor een ‘Verenigde Staten van Europa’