in , ,

Euroakkoord over Eurobonds gekraakt: ‘Knoflooklanden rijkelijk beloond, geen overwinning maar capitulatie’

Terwijl minister Hoekstra van Financiën de horlepiep danst vanwege het akkoord dat hij sloot met Italië en de andere eurolanden over de wijze waarop de betaald moet worden, is -leider Geert Wilders een heel stuk minder tevreden.

Hij vindt dat het akkoord geen “overwinning” voor Nederland inhoudt. Integendeel: het zou een onvoorwaardelijke overgave inhouden.

Minister Wopke Hoekstra is vanochtend tevreden met zichzelf, en recenseert zijn eigen onderhandelingstechnieken met de andere financiënministers van de eurozone positief. “Soms moet je gewoon op je strepen staan,” glundert de CDA-bewindsman.

Minder tevreden met de uitkomst van het zoveelste avondberaad is PVV-voorman Geert Wilders, die helemaal niet vindt dat Hoekstra de sterren van de hemel onderhandeld heeft met de netto-ontvangers binnen de Eurogroep.

Landen als Spanje en Italië – tezamen de ‘knoflooklanden’ hebben er een puinhoop van gemaakt, houdt de oppositieleider het voor.

En die krijgen daar dus ook nog eens honderden miljarden ’s voor.

Volstrekte “waanzin,” meent Wilders:

“Hoekstra door de pomp. 540 miljard euro over de balk gesmeten, knoflooklanden die lak hebben aan alle financiële regels nu toch rijkelijk beloond. Dit is geen overwinning maar financiële capitulatie. Waanzin.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
U.W. Genaaid
1 jaar geleden

NL is gidsland in de NWO. Voor de bühne wordt een spel opgevoerd, maar van te voren stond al vast dat de burgers van NL gingen betalen. We weten toch dat Rutte een leugenaar is en landverrader.

U.W. Genaaid
1 jaar geleden
Gerrit
1 jaar geleden

Staat pakt meer van elke euro dan u denkt.
De Nederlander betaalt. Een tarief inkomstenbelasting van 42 of 52 procent is al fors, maar uiteindelijk betalen we nog veel meer belasting dan we vaak denken. Zo gaat het met belastingen. Een reden waarom ze kunnen zo hoog zijn, is dat ze vaak geleidelijk over een lange reeks van jaren, zo niet decennia, omhoog kruipen. Wanneer mensen eenmaal gewend zijn aan de laatste verhoging is het niet zo moeilijk een nieuwe verhoging, zo lang die niet te groot is, door te voeren. Elke nieuwe verhoging wordt meteen uitgegeven, of is al uitgegeven aan nieuwe langlopende verplichtingen van de overheid.Er is nog een tweede reden waarom de belastingen zo hoog kunnen zijn, en dat is omdat mensen eigenlijk helemaal niet weten hoeveel belasting ze betalen. Neem iemand die in het marginale tarief van 42% zit. Weet de gemiddelde Nederlander eigenlijk wel hoeveel belasting hij betaalt wanneer hij een extra verdiende euro meteen uitgeeft? Van de euro houdt hij 58 eurocent over. Daarvan kan hij een product met kale prijs van ongeveer 48 cent kopen. Immers op die kale prijs betaalt hij 21% BTW (48 cent keer 1,21 is ongeveer 58 cent). De belasting op zijn meteen uitgegeven euro komt daarmee op 52%, fors boven zijn marginale tarief voor de inkomstenbelasting. Voor iemand in het 52% marginale tarief komt de totale belasting op ruim 60%. Hij houdt dus nog slechts 40% over.Begrijpt Europa dit ook De Nederlander wordt uitgekleed. pensioen. gezondheidszorg . ouderenzorg. politie openbare orde en veiligheid en het opsporen van. Defensie alles kapot bezuinigt . (Waarvoor De Europese droom) Om nog meer geld lees belasting druk op de Nederlander te leggen. Om nog meer geld in die bodemloze put te gooien. Landen die all decennia lid zijn en nog altijd aan het infuus van de Europese Unie liggen.

Stoppen met de EU nu !!! Nederland wordt leeg gezogen ....
1 jaar geleden

Corona, als je dit ziet…. Simulatie toont wat één hoestje aanricht in de supermarkt

Rotterdam zet camerawagens in om coronamaatregelen, privacy niet in gedrang, er hangen toch overal al camera’s