in , ,

Euroakkoord over Eurobonds gekraakt: ‘Knoflooklanden rijkelijk beloond, geen overwinning maar capitulatie’

Terwijl minister Hoekstra van Financiën de horlepiep danst vanwege het akkoord dat hij sloot met en de andere eurolanden over de wijze waarop de betaald moet worden, is -leider Geert Wilders een heel stuk minder tevreden.

Hij vindt dat het akkoord geen “overwinning” voor Nederland inhoudt. Integendeel: het zou een onvoorwaardelijke overgave inhouden.

Minister Wopke Hoekstra is vanochtend tevreden met zichzelf, en recenseert zijn eigen onderhandelingstechnieken met de andere financiënministers van de positief. “Soms moet je gewoon op je strepen staan,” glundert de CDA-bewindsman.

Minder tevreden met de uitkomst van het zoveelste avondberaad is PVV-voorman Geert Wilders, die helemaal niet vindt dat Hoekstra de sterren van de hemel onderhandeld heeft met de netto-ontvangers binnen de Eurogroep.

Landen als Spanje en Italië – tezamen de ‘knoflooklanden’ hebben er een puinhoop van gemaakt, houdt de oppositieleider het kabinet voor.

En die krijgen daar dus ook nog eens honderden miljarden ’s voor.

Volstrekte “waanzin,” meent Wilders:

“Hoekstra door de pomp. 540 miljard euro over de balk gesmeten, knoflooklanden die lak hebben aan alle financiële regels nu toch rijkelijk beloond. Dit is geen overwinning maar financiële capitulatie. Waanzin.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Corona, als je dit ziet…. Simulatie toont wat één hoestje aanricht in de supermarkt

Rotterdam zet camerawagens in om coronamaatregelen, privacy niet in gedrang, er hangen toch overal al camera’s