Europese Commisie geeft stiekem toestemming voor invoer genplanten

In het geniep heeft de club van de Luxemburgse witwasser en alcoholist Jean Claude Juncker toestemming gegeven voor de invoer van bepaald genetisch gemanipuleerde planten, óók bestemd voor levens- en voedingsmiddelen. En dat terwijl de meeste burgers en veel belangengroepen, en zelfs het Europees parlement, er tegen zijn.

Elk jaar is het schering en inslag: in de periode rond Kerst en Oud en Nieuw worden in het geniep zaken geregeld, waarvan de politiek liever niet heeft dat het publiek daarvan op de hoogte is. Zo is het dit keer ook gegaan, bijvoorbeeld bij de Europese Commissie.

De alcoholistische president van die Europese Commissie, super witwasser Jean-Claude Juncker, gebruikte deze periode om stiekem en in het geniep de invoer van acht genetisch gemanipuleerde plantensoorten naar de Europese Unie toe te staan.

Van die acht plantensoorten zijn er zes resistent tegen glyfosaat, het kankerverwekkende onkruidbestrijdingsmiddel van Monsanto, waarvoor diezelfde Europese Commissie onlangs toestemming heeft gegeven om de burgers in de EU nog jaren te kunnen vergiftigen.

Het Europees parlement kan dan wel tegen de invoer van méér genetisch gemanipuleerde gewassen zijn, uit het feit dat de Europese Commissie het nu toestaan blijkt hoe machteloos de parlementariërs in werkelijkheid zijn. En dat de EC zich in het geheel niets aantrekken van wat burgers en belangenorganisaties vinden (de petitites tegen genvoer en glyfosaat worden altijd meteen in de Brusselse kliko gegooid), dat is een bekend gegeven.

Onder die genetisch veranderde plantensoorten bevindt zich ook soja, dat als levens- en voedingsmiddel dus de EU binnengelaten wordt. Verder wordt er ook genetisch gemanipuleerde maïs geïmporteerd, met de zegen van Juncker.

De regeringen van de EU-lidstaten zijn niet eensgezind in de toestemming voor de invoer van genplanten. Dat was ook zo bij het goedkeuren van glyfosaat, maar zoals het in de EU gaat hebben alleen de niet-democratisch gekozen machthebbers in Brussel het voor het zeggen, en die zijn kennelijk nogal ontvankelijk voor bijdragen van bepaalde lobbygroepen.

Het voor opnieuw vijf jaar toestaan van een kankerverwekkend onjruidbestrijdingsmiddel zegt al genoeg. Weg met het milieu en de gezondheid van de burgers!

Wij denken eerder: weg is het vertrouwen van de burgers in de EU.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: