in ,

Europese Commisie geeft stiekem toestemming voor invoer genplanten

In het geniep heeft de club van de Luxemburgse witwasser en alcoholist Jean Claude toestemming gegeven voor de invoer van bepaald genetisch gemanipuleerde planten, óók bestemd voor levens- en voedingsmiddelen. En dat terwijl de meeste burgers en veel belangengroepen, en zelfs het , er tegen zijn.

Elk jaar is het schering en inslag: in de periode rond Kerst en Oud en Nieuw worden in het geniep zaken geregeld, waarvan de liever niet heeft dat het publiek daarvan op de hoogte is. Zo is het dit keer ook gegaan, bijvoorbeeld bij de Europese Commissie.

De alcoholistische president van die Europese Commissie, super witwasser Jean-Claude Juncker, gebruikte deze periode om stiekem en in het geniep de invoer van acht genetisch gemanipuleerde plantensoorten naar de Europese Unie toe te staan.

Van die acht plantensoorten zijn er zes resistent tegen , het kankerverwekkende onkruidbestrijdingsmiddel van Monsanto, waarvoor diezelfde Europese Commissie onlangs toestemming heeft gegeven om de burgers in de EU nog jaren te kunnen vergiftigen.

Het Europees parlement kan dan wel tegen de invoer van méér genetisch gemanipuleerde gewassen zijn, uit het feit dat de Europese Commissie het nu toestaan blijkt hoe machteloos de parlementariërs in werkelijkheid zijn. En dat de EC zich in het geheel niets aantrekken van wat burgers en belangenorganisaties vinden (de petitites tegen genvoer en glyfosaat worden altijd meteen in de Brusselse kliko gegooid), dat is een bekend gegeven.

Onder die genetisch veranderde plantensoorten bevindt zich ook soja, dat als levens- en voedingsmiddel dus de EU binnengelaten wordt. Verder wordt er ook genetisch gemanipuleerde maïs geïmporteerd, met de zegen van Juncker.

De regeringen van de EU-lidstaten zijn niet eensgezind in de toestemming voor de invoer van genplanten. Dat was ook zo bij het goedkeuren van glyfosaat, maar zoals het in de EU gaat hebben alleen de niet-democratisch gekozen machthebbers in Brussel het voor het zeggen, en die zijn kennelijk nogal ontvankelijk voor bijdragen van bepaalde lobbygroepen.

Het voor opnieuw vijf jaar toestaan van een kankerverwekkend onjruidbestrijdingsmiddel zegt al genoeg. Weg met het milieu en de van de burgers!

Wij denken eerder: weg is het vertrouwen van de burgers in de EU.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU blijft bisfenol-A toelaten in voedselverpakkingen

‘EU militairen niet naar Afrika om migratie te stoppen, maar juist te organiseren’