in ,

Europese Commissie: coronavirus niet meer hoogste dreigingsniveau, dus hopsa werken!

De schaalt coronavirus in op dreigingsniveau 3 voor werknemers. Dat betekent dat werkgevers minder strenge veiligheidsmaatregelen voor hun personeel moeten treffen dan als het virus op het hoogste niveau 4 was geclassificeerd.

Een virus van niveau 3 betekent volgens EU-regels dat mensen erg ziek kan maken en een ernstig risico voor werknemers inhoudt. Er kan een risico zijn op verspreiding, maar over het algemeen is een preventief middel of behandeling beschikbaar.

De EU-richtlijn voor zogenoemde biologische agentia op werk vermeldt bij niveau 4 een hoog risico op infectie, waarvoor géén preventief medicijn of behandeling beschikbaar is.

De commissie zegt tot de inschaling te zijn gekomen in samenspraak met onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en belangengroepen.

De sociaaldemocraten in Europees Parlement spreken van “een klap in het gezicht van frontlijnwerkers”.

Agnes Jongerius (PvdA) wijst erop dat duizenden verpleegkundigen, chauffeurs, winkelmedewerkers en schoonmakers ziek zijn geworden door virus. Nu miljoenen mensen weer aan het werk gaan is het zaak zeker te stellen dat zij goed zijn beschermd, aldus …

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Energienota gaat fors omlaag!

Het blijft gammel: Update voor C2000-veiligheidsnetwerk politie teruggedraaid na nog meer problemen