in

Europese Commissie wil voor 800 miljard euro (uit Coronaherstelfonds) aan windmolens in Europese zeeën zetten

Als Frans Timmermans zijn zin krijgt komen er de komende 30 jaar maar liefst 25 keer meer windmolens in de Europese wateren te staan dan nu het geval is.

Het prijskaartje hiervoor van 800 miljard is natuurlijk voor de rekening van u de belastingbetaler. Een groot deel van de investering komt namelijk uit het Coronaherstelfonds.

Het plan van de is onderdeel van de Europese Green Deal die de Europese economie in 2050 volledig klimaatneutraal moet maken.

Naast windturbines is de ook van plan om de zee te vullen met andere energiecentrales zoals drijvende zonneparken en golfslag- en getijdencentrales.

De nieuwe windparken zullen geen enkel stukje water overslaan en verschijnen in de Noordzee, de Oostzee, de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en de Atlantische Oceaan.

“Met onze uitgestrekte zeeën en ons industrieel leiderschap, heeft de EU alles wat nodig is om de uitdaging aan te gaan. Nu al is hernieuwbare op zee een waar Europees succesverhaal. Wij gaan eraan werken om het tot een nog veel grote bron te maken van schone energie, hoogwaardige , duurzame groei en internationale concurrentiekracht.”

,aldus Timmermans volgens de Volkskrant.

Europese milieuorganisaties zijn …

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wéér méér EU: CoronaMelder werkt vanaf eind november mogelijk met Europese apps samen

Rechters in Portugal: PCR-test is onbetrouwbaar en verplichte coronamaatregelen zijn illegaal