in

Europese klimaatwet: EU wordt baas over klimaatbeleid door juridisch bindende Green Deal

Alsof de niet genoeg aan haar hoofd heeft (coronavirus, migratieruzie met Turkije, brexit) krijgen boeren, burgers, bedrijven, buitenlui én politici woensdag nieuw voer toegeworpen voor felle discussies: de Europese klimaatwet.

Vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie, die de komende jaren gestalte moet geven aan de Europese strijd tegen klimaatverandering, presenteert zijn voorstel woensdag.

In een voorlopige versie die Trouw heeft ingezien, staat onder meer dat de ‘overgang naar klimaatneutraliteit veranderingen behoeft over het gehele beleidsspectrum en een collectieve inspanning van alle sectoren van de economie en de maatschappij’.

De klimaatwet moet het EU-brede, juridisch bindende fundament worden onder de zogenoemde Green Deal, waarvan Timmermans in december de eerste contouren schetste.

Gesproken werd toen van een ‘Europees man-op-de-maan’-project.

De mooie woorden slaan nu neer in concrete verplichtingen over beperking van de uitstoot, waaraan alle lidstaten zich de komende dertig jaar moeten houden.

Het voorstel wordt de komende maanden de speelbal van EU-lidstaten en het Europees Parlement.

Maar ook op nationaal niveau kan de discussie losbarsten: kan en mag het klimaatbeleid vanuit Brussel gestuurd worden?

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ster
1 jaar geleden

Dat kan niet. Maar dan kun je denken dat Brussel ook niet zoveel over andere ‘problemen’ te zeggen heeft. Het klimaat is natuurlijk een wereld klimaat.

Henksr
1 jaar geleden

Brussel mag niet over landelijk beleid beslissen, dus massaal tegenstemmen. Ze zitten op een volledig foute koers, dit is alleen zakken vullen over onze rug. Klimaat veranderingen zijn een natuurlijke zaak en gebeurt al eeuwenlang van koudere periodes naar warmere periodes en omgekeerd. En dan zou het nu ineens door de co2 uitstoot komen? , laat je niets wijsmaken , het gaat bij hun om de macht en het geld. Schandalig dat zoiets gebeurd.

Vangils
1 jaar geleden

Weg Met die oplichters timmerfrans voorop heel de EU dwazen zijn het met groot geldverspilling ba,ba,

Shadow1100
1 jaar geleden

Ik ben nu 14 dagen in Florida. In alle winkels en huizen draaien de ventilatoren en is de airco aan. Gigantisch grote auto’s rijden hier. Benzine kost 0,50 ct. In de supermarkt wordt ieder dingetje voor je in een apart plastic zakje gedaan. Alle wegen zijn ’s nachts verlicht. En NEEderland gaat van het aardgas af en verlaagt de snelheid op de autowegen naar 100 km/u. Jammer dat de dinosaurussen dit niet hebben mogen meemaken. Nee echt, Baudet heeft gelijk een €. 1.000.000.000.000,- kostende operatie di helemaal NIETS oplevert. Nee, toch wel. DE “vriendjes” worden er wel weer veeeeel beter van………

Iran laat tijdelijk 54.000 gevangenen vrij vanwege coronavirus

OM sluit zich aan bij DENK-duo: Geen vervolging voor ‘Nederlandse militairen zijn moordenaars’