in , ,

Formatie: Ook de hypotheekrenteaftrek ligt op tafel

Vandaag en in de komende dagen moeten belangrijke knopen worden doorgehakt aan de formatietafel. Over de belastingen, over waar het naartoe moet en over de arbeidsmarkt. Ook de hypotheekrenteaftrek wordt besproken.

“Het H-woord, de hypotheekrenteaftrek, dat is altijd explosief”, zegt NOS-verslaggever Ron Fresen. “Ook nu is dat het geval, maar het ligt echt op tafel.” Volgens Fresen zijn er nog geen knopen doorgehakt, omdat het onderwerp heel gevoelig ligt, met name bij de .

Mensen met een eigen huis komen in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Dat betekent dat de rente die je betaalt op je hypotheek mag opvoeren als aftrekpost bij je belastingaangifte. Hoeveel je mag aftrekken, is afhankelijk van je belastingschijf.

De onderhandelaars van VVD, , en ChristenUnie praten over het minder ingewikkeld maken van de belastingen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door nog maar twee belastingschijven te gaan gebruiken, in plaats van vier.

“Je moet altijd goed kijken naar de effecten op de verschillende inkomens, want de bedoeling is dat de middeninkomens erop vooruit gaan”, zegt Fresen. “Dat is erg ingewikkeld, maar in een aantal varianten staat dat ook de hypotheekrenteaftrek verder en sneller verminderd zou kunnen worden.”

In Den Haag wordt ervan uitgegaan dat de laatste fase van de onderhandelingen nu is aangebroken.

Bron: NOS

 

Lees verder bij de Bron: huizenmarkt-zeepbel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
POWER TO THE PEOPLE
3 jaren geleden

De enige verklaring voor het huidige NL regerings beleid is dat de Illuminati sterk zijn geinfiltreerd in de top van de NL overheid. Steeds meer staat het belang voorop van banken, multinationals en partijen als de Illuminati die het liefste NL compleet naar de afgrond willen helpen. De afstand tussen overheid en burger wordt met de dag groter en het moment dat opstand uitbreekt kan niet uitblijven. Gelukkig wordt het aantal mensen die lezen op alternatieve sites water werkelijk in de wereld aan de hand is (9/11, Fukushima, Chemtrails, FED, aliens, BIS bank etc, Cabal, City of London, Vatican, Pedofilia etc).

Palestijnse terreurgroep mag officieel deelnemen aan Duitse verkiezingen

Hoofdpunten uit Junckers State of the Union toespraak