in

Foute paniekstudie over opwarmende oceanen alweer geschrapt

Het wetenschapsblad ‘Nature' trekt een klimaatonderzoek terug dat bleek gebaseerd te zijn op foute cijfers. In het onderzoek werd beweerd dat onze oceanen nóg meer opwarmen dan de opwarming die -klimaatorganisatie IPCC reeds aanneemt.

In het hyperalarmerende rapport – dat opriep om nog sneller CO2-uitstoot te beperken – bleken meetfouten te zijn gekropen.

De auteurs hadden eind vorig jaar hun fout reeds toegegeven, maar Nature heeft toch een klein jaar gewacht om de studie in te trekken. De foute studie werd vorig jaar in tal van internationale kranten, en ook hier door bijvoorbeeld HLN, en MO*, opgenomen met alarmerende koppen.

Enkele dagen nadat het onderzoek eind oktober 2018 verscheen, kwam al kritiek op de studie, zo schrijft ook De Morgen.

De onafhankelijke Britse wiskundige Nic Lewis wees zo op de technische fouten die de Amerikaanse onderzoekers maakten waardoor men niet kon hard maken dat de oceanen 60 procent meer warmte opnamen dan wordt aangenomen door het IPCC.

De oceanen warmen dus voor alle duidelijkheid wel op, maar niet zo hard als de abusievelijke studie in Nature beweerde. Toch duurde het tot nu voor Nature om de foute studie terug te trekken.

Klimaatsceptici wijzen er nu op …

Lees verder bij de bron: sceptr.net


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mafia-expert: ‘Amsterdam is erger dan Napels, jullie hele systeem is corrupt’

Pfizer test nu gewoon openlijk giftige vaccins op zwangere vrouwen