in ,

Frans minister: “We zijn in oorlog met islamterreur”

Frans minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin wil na de nieuwe aanslag bij de kantoren van Charlie Hebdo zijn landgenoten eraan herinneren dat in oorlog is.

Dat meldt Belga“We zijn in oorlog met de islamterreur, en misschien hadden we dit collectief een beetje achter ons gelaten.”

In 2015 kwamen 12 mensen om het leven bij een terroristische aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo, nadat zij cartoons van de islamitische profeet publiceerden.

Het was het begin van een reeks bloedige op het Franse grondgebied, met inmiddels 258 doden tot gevolg. Afgelopen vrijdag vond opnieuw een aanslag plaats bij Charlie Hebdo, enkele weken nadat het weekblad opnieuw de omstreden Mohammed-cartoons publiceerde.

Net als in 2015 was de dader een die Charlie Hebdo viseerde vanwege die Mohammed-cartoons. Het was de zoveelste islamitisch geïnspireerde terreuraanslag in Frankrijk in enkele jaren tijd, en een veelvoud aan islamitische aanslagen kon dan nog worden verijdeld.

De voorbije drie jaar werd in Frankrijk iedere maand een aanslag verijdeld, aldus Frans minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin.

De Franse minister reageerde strijdvaardig op ….

Lees verder bij de bron: Sceptr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nagorno-Karabach kondigt algemene mobilisatie en oorlogsrecht af – Turkije zegt Azerbeidzjan volle ondersteuning toe

Ziekenhuis: ‘Het is gewoon niet waar dat wij hier overvol liggen’