in

Nagorno-Karabach kondigt algemene mobilisatie en oorlogsrecht af – Turkije zegt Azerbeidzjan volle ondersteuning toe

57e9d4424b55ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852577148772e7cd29345 640 no war

Na beschietingen door het Azerbeidzjaanse leger op de regio Nagorno-Karabach hebben de pro-Armeense rebellen in de regio het oorlogsrecht uitgeroepen en de algehele mobilisatie afgekondigd.

In de onrustige Azerbeidzjaanse regio Nagorno-Karabach woeden heftige gevechten tussen het regeringsleger en pro-Armeense rebellen. Daarbij zou het Azerbeidzjaanse leger “zware verliezen” hebben geleden, meldden de rebellen vanmorgen.

Het Armeense ministerie van , dat de rebellen ondersteunt, meldde het neerhalen van twee Azerbeidzjaanse militaire helikopters en drie drones.

Daarvoor zou het leger van Azerbeidzjan de overwegend door Armeniërs bewoonde regio Nagorno-Karabach vanochtend vroeg gebombardeerd hebben, verklaarden de rebellen. Daarbij zouden ook doelen in de regiohoofdstad Stepanakert zijn aangevallen.

Volgens informatie van beide partijen kwamen er bij de gevechten ook burgers om het leven.

Tegen de middag verkondigde de regering van Azerbeidzjan de eerste militaire successen: “We hebben zes dorpen bevrijd, vijf in het district Fisuli, eentje in het district Dschebrail”, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen AFP.

zegt Azerbeidzjan volle ondersteuning in Nagorno-Karabach toe

Turkije heeft Azerbeidzjan verzeker van zijn volle ondersteuning. “We zullen onze Azerbeidzjaanse broeders met al onze middelen in hun strijd ter bescherming van hun territoriale integriteit ondersteunen”, verklaarde de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar vandaag.

Hij beschuldigde Armenië ervan met zijn “agressie” de vrede en de stabiliteit in de Kaukasus te bedreigen.

Een woordvoerder van de Turkse president ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
oorlog 1563788385

Oorlog breekt uit tussen Armenië en Azerbeidzjan

Islam EU 1024x512

Frans minister: “We zijn in oorlog met islamterreur”