in

Ga boeven vangen: Politie oefent op social media invoering van de politiestaat

6446247801 ece861cc4d politie1

De Nederlandse politie is ongekend laks als het gaat om uitlatingen op . Behalve als het over henzelf gaat.

De politie in Schiedam heeft een huisbezoek gebracht aan een sociale media gebruiker die het korps ‘beledigd' zou hebben. De persoon in kwestie verwijderde het bericht en bood excuses aan na deze intimidatie door het staatsapparaat. De agenten meldden hun actie trots op Twitter met een waarschuwing aan alle burgers: “We kijken mee.”

Het voorbeeld van repressie, dat doet denken aan minder democratische landen waar de geen ongehoorzame burgers duldt, staat niet op zichzelf. Tijdens Lowlands overkwam het RTL-verslaggever Olaf Koens die nadat hij werd gefouilleerd twitterde ACAB, een populaire afkorting onder hooligans en extremisten die in de jaren '70 opkwam en staat voor All Cops Are Bastards. Of voor Always Carry A Bible. Koens zei dat hij ‘Acht Cola, Acht Bier' bedoelde maar dat hielp niet…….

Lees verder via de Bron: Joop.nl

misdaad schiedam

Misdaad

Het aantal inbraken daalt, maar de politie lost steeds minder inbraken op. Slechts tien procent. En dan moet de inbreker nog gepakt en veroordeeld worden. Al jarenlang is een echt inbrekersparadijs. De Nationale Politie is namelijk zwaar onbemand. En in 2015 besloot de top van de organisatie om misdaadbestrijding maar gewoon helemaal af te schaffen. Dat proberen ze zelf nog weg te wuiven. Dat ze veel meer hebben aan de ‘ogen en oren' van burgers dan aan honderd extra agenten. Toegegeven, ‘let zelf op' klinkt als een stuk rationeler dan ‘leg je waardevolle spullen alvast klaar voor inbrekers'.

Lees verder via de Bron: GeenStijl

Let wel er gebeuren ook totaal andere dingen: De noodmelding die geen politieagent wil krijgen
Dat gaat ook niet in je koude kleren zitten als mens zijnde.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
degriekzegtnee

Kleuters: ‘Vechtpartij Dijsselbloem en Varoufakis voorkomen’

989ec898385a79587507168f 640 privacy e14207892733131

Het lijkt er op dat Edith Schippers gelogen heeft over patiëntinformatie