in

Ga boeven vangen: Politie oefent op social media invoering van de politiestaat

De Nederlandse is ongekend laks als het gaat om uitlatingen op sociale media. Behalve als het over henzelf gaat.

De politie in Schiedam heeft een huisbezoek gebracht aan een sociale media gebruiker die het korps ‘beledigd’ zou hebben. De persoon in kwestie verwijderde het bericht en bood excuses aan na deze intimidatie door het staatsapparaat. De agenten meldden hun actie trots op Twitter met een waarschuwing aan alle burgers: “We kijken mee.”

Het voorbeeld van repressie, dat doet denken aan minder democratische landen waar de geen ongehoorzame burgers duldt, staat niet op zichzelf. Tijdens Lowlands overkwam het RTL-verslaggever Olaf Koens die nadat hij werd gefouilleerd twitterde ACAB, een populaire afkorting onder hooligans en extremisten die in de jaren ’70 opkwam en staat voor All Cops Are Bastards. Of voor Always Carry A Bible. Koens zei dat hij ‘Acht Cola, Acht Bier’ bedoelde maar dat hielp niet…….

Lees verder via de Bron: Joop.nl

misdaad schiedam

Misdaad

Het aantal inbraken daalt, maar de politie lost steeds minder inbraken op. Slechts tien procent. En dan moet de inbreker nog gepakt en veroordeeld worden. Al jarenlang is Nederland een echt inbrekersparadijs. De Nationale Politie is namelijk zwaar onbemand. En in 2015 besloot de top van de organisatie om misdaadbestrijding maar gewoon helemaal af te schaffen. Dat proberen ze zelf nog weg te wuiven. Dat ze veel meer hebben aan de ‘ogen en oren’ van burgers dan aan honderd extra agenten. Toegegeven, ‘let zelf op’ klinkt als een stuk rationeler dan ‘leg je waardevolle spullen alvast klaar voor inbrekers’.

Lees verder via de Bron: GeenStijl

Let wel er gebeuren ook totaal andere dingen: De noodmelding die geen politieagent wil krijgen
Dat gaat ook niet in je koude kleren zitten als mens zijnde.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
K18
5 jaren geleden

Ik geef de Politie groot gelijk. Trouwens: iedere burger kan een advocaat inschakelen als er strafbare feiten zoals bedreigingen tegen hem/haar worden gedaan, je moet deze bedreigingen/beledigingen overigens wel kunnen bewijzen.

5 jaren geleden

Politie korps is nog steeds veel en veel te groot.

Als alle politie verdwenen is, dan gaan inbrekers neergeschoten worden, dan gaan pedofielen neergeschoten worden, dan is dit binnen een maand een land zonder enige criminaliteit.
Alle criminaliteit wordt door de politie veroorzaakt, punt.

Kleuters: ‘Vechtpartij Dijsselbloem en Varoufakis voorkomen’

Het lijkt er op dat Edith Schippers gelogen heeft over patiëntinformatie