in

Gaan we weer: ‘Ministerie negeerde jaar lang signalen dat stikstofbeleid op instorten stond’

probleem 1561556373
RyanMcGuire / Pixabay

De Volkskrant komt met een opmerkelijke primeur vanochtend. Het ministerie van Landbouw kreeg al maanden diverse waarschuwingen en signalen dat het huidige stikstofbeleid kraakte aan alle kanten.

Toch kreeg de minister deze informatie niet onder ogen werd het onder de pet gehouden door diverse werkgroepen binnen het ministerie. Wat voor smurrie komt er nu allemaal bovendrijven?

In mei trok de Raad van State een streep door het huidige stikstofbeleid, dat was al een ramp voor veel sectoren in .

Maar nu blijkt dat diverse werkgroepen in het ministerie van Landbouw diverse signalen links heeft laten liggen. Hierdoor nam het ministerie niet genoeg maatregelen waardoor de uitspraak tegen het stikstofbeleid compleet onverwacht kwam.

Minister Carola Schouten (Landbouw) kreeg de studie niet te zien, maar hoorde er later over toen andere werkgroepen aan de slag gingen met “scenariovorming”

In hoeverre heeft onze minister nu eigenlijk de controle over haar eigen ministerie. Ambtenaren werken schijnbaar langs haar heen en de informatie zij nodig heeft en moet krijgen, komt dus pas veel ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nos

NOS op beeld: “Fake News, dat doen we al jaren!”

Schermafbeelding 2019 10 28 om 12.50.05

Global Warming: reuze hagelstenen in een heet woestijnklimaat