in , , , , ,

Gelukt! Hoe de EU Pensioen Unie ongelezen werd geïntroduceerd/doorgedrukt

Het is u mogelijk ontgaan, voor de Brexit is grote en ingrijpende EU-regelgeving rondom het EU grijpen in pensioenen tot stand gekomen, en in afwachting van het Brexit-referendum geheim gehouden. Tot nu. En nu is in werkelijk geen tijd de handtekening van de Nederlandse regering eronder gezet.

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft woensdag ingestemd met nieuwe, internationale richtlijnen voor pensioenfondsen.

Vervolgens staat er in het stuk van Nu.nl overigens aardig wat misleiding, Nederland krijgt door deze IORP-regels niet meer maar juist minder inspraak in de 1400 miljard euro NLse pensioenen – over onze toekomst.

Het hele doel van IORP2 is uiteraard EU-breed te gaan integreren met de Pensioenen en dat betekent uiteraard minder Nederlandse inspraak. En met deze IORP-richtlijn wordt weer een flinke stap genomen om 1400 miljard euro aan pensioenen uit de handen van de Nederlanders te wrikken.

En fouter nog: de handtekening is op basis van misleiding eronder gezet.

Pieter Omtzigt legt het uit in 140 letters

Pieter Omtzigt () aan het woord:

Kamer kreeg tekst nieuwe EU pensioenwet (100 pag). Pas gisteravond.
Door VVD, , D66, GroenLinks stemmen we binnen een dag ermee in

— Pieter Omtzigt (@PieterOmtzigt) June 29, 2016

GeenStijl omschrijft wat er precies gebeurde:

Feit is wel dat VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zojuist in de Kamer in meerderheid TEGEN een CDA-motie van Omtzigt, ondertekend door alle andere partijen, gestemd hebben die moet voorkomen dat ONZE pensioenen in ANDERE EU-landen op drift kunnen raken. 53 voor de motie, 81 tegen.

Grappig dat je toch steeds dezelfde partijen de Nederlandse toekomst en soevereiniteit onder de trein ziet gooien. VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Overigens is het CDA ook groot fout – u herinnert zich het EU-manoeuvreren van Balkenende vermoedelijk nog al te goed – maar in dit geval is Pieter Omtzigt wel scherp.

Het ergste is nog dat de tekst van de akkoorden tot gisteren [red: gisteravond!] strikt geheim was, maar er vandaag al een stemming over was. Onvoorstelbaar. Als er een Kamerbrief van vijf kantjes binnen komt over het falen van Van der Steur, dan hebben de partijen een week nodig om die te bestuderen. Maar over 100 pagina’s over de toekomst van de Nederlandse pensioenen kan binnen 12 uur gestemd worden – in het nádeel van de pensioenhouders

Zo doe je dat. Dik geheim document binnen 12 uur voorbrengen voor akkoord, bezwaar afwimpelen en ongelezen de handtekening eronder. Zo gaat men dus om met uw toekomst. En wij betalen ze er nog voor ook.

Herkenbaar

Helaas herkennen we dit type bestuur uit de . Tijdens een kerstreces is de Amerikaanse centrale bank met de ‘Federal Reserve Act‘ tot stand gekomen. En daags na is een 300+ pagina tellend ‘Patriot Act’ (dit document lag in het geheim dus reeds paraat op 9/11) ongelezen, ongewijzigd en onder afpersing direct geaccepteerd door het VS Congres.

Wanneer verdragen ongelezen worden doorgedrukt – en maak je geen illusies deze Pensioen Unie werd volledig ongezien ondertekend – betekent dat het verdrag stinkt. Dit verdrag stinkt, zinnige moties zijn weggestemd (VVD, PvdA, D66, Groenlinks) en de handtekening is er rücksichtslos onder gegaan. Gewoon omdat het moet van de EU.

Uw belang is van geen belang, wat moet, dat moet.

Uw belang en uw toekomst is niet in overweging genomen. De EU is er niet voor u, de EU moet, de NLse democratie is slechts een obstakel. De EU grijpt naar uw pensioen, Rutte en co werkt mee.

En wat gaat u daar nu aan doen?
Ondertussen: Brood en Spelen met het EK2016.

Meer informatie via Burgercomite-EU.

Lees verder via Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

100 jaar na de 1e wereldoorlog: Duitse Rijk overheerst opnieuw in de EU na Brexit

Het BIS in Basel komt met zware waarschuwing aan centrale banken